Nieuws

Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was”
Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was”

Mijn oude buurman Marcel is terug thuis na maanden in een revalidatiecentrum. Ik was helemaal opgewonden toen de auto van zijn zoon de straat inreed! Als ik geweten had dat ze vandaag zouden komen, had ik vlaggen en wimpels buiten gehangen. Helaas. Marcel kan zich niet alleen meer verplaatsen en is verre van genezen. Om … Continue reading “Mila “De stoel ging naar boven, en ik moet toegeven dat het allesbehalve bijzonder was””

Mila “Ik, levendig: ze zullen onze plaats nooit afpakken!”
Mila “Ik, levendig: ze zullen onze plaats nooit afpakken!”

In mijn straat is niet iedereen gelijk voor de wet. De bewoners aan de andere kant van het asfalt hebben allemaal een parkeerplaats. Voor hun woning hebben ze meerdere meters privéterrein voordat de stoep begint. Ze kunnen zich gewoon voor de deur parkeren. Even aan het stuur draaien en hop, ze zijn gerust. Zij die, … Continue reading “Mila “Ik, levendig: ze zullen onze plaats nooit afpakken!””

Mila: “Vind je ook dat mijn vriend gek is?”
Mila: “Vind je ook dat mijn vriend gek is?”

Ik was aan het babbelen met mijn vriend Paul, met een glas op het terras. Ik vertelde hem over mijn problemen bij de werken aan mijn terras. De vertraging, de onvoorziene kosten, de onorthodoxe werkwijzes van de aannemer. Hij kwam net uit een renovatie van twee jaar, en begreep mij. Hij liet me op zijn … Continue reading “Mila: “Vind je ook dat mijn vriend gek is?””

Ongewoon: dit salon wordt… een binnenzwembad!
Ongewoon: dit salon wordt… een binnenzwembad!

Omdat het Belgische weer onzeker is, wordt een binnenzwembad vaak beschouwd als een veiligere investering …

Advies

Een bestaande vloer isoleren? Dat doe je zo!

Net een woning gekocht, maar niet helemaal tevreden over de vloer? Of misschien stuit je wel op het perfecte huis, maar is de vloer het enige breekpunt … Maak dan meteen van de situatie gebruik om je bestaande vloer te isoleren! Je kunt je muren en je dak isoleren, maar door ook je vloer te … Continue reading “Een bestaande vloer isoleren? Dat doe je zo!”

Daarom vermijd je maar beter tegenstrijdigheden tussen compromis en notariële akte

Als je een onroerend goed (ver-)koopt wordt er veelal eerst een compromis (of koop-verkoopbelofte) opgesteld en nadien een notariële akte. Waarom zorg je er maar beter voor dat die inhoudelijk niet verschillen? Hoe worden zo’n verschillen opgelost? De ‘waarde’ van de documenten In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht heeft een compromis niet minder waarde … Continue reading “Daarom vermijd je maar beter tegenstrijdigheden tussen compromis en notariële akte”

Overstroming: wat te doen “de dag nadien”?

Na het catastrofale beeld van je huis onder water te zien staan, komt het al even deprimerende zicht van je huis dat onder de modder zit… Hoe ga je te werk om het efficiënt schoon te maken en te drogen? En vooral, wat zijn de veiligheidsmaatregelen die je moet volgen?

Overstroming: ben ik goed verzekerd ?

Sinds 2007 zijn overstromingen in België sowieso gedekt in het kader van de brandverzekering. Bij schade staat je één ding te doen: neem contact op met je verzekeraar !

Vind de beste deals op Aanbieders.be. Wij helpen je besparen.
Vind de beste hypothecaire lening of vergelijk alle hypotheken op TopCompare.be