Trek vandaag een dikke trui aan!

Op woensdag 16 februari 2011 is het ‘Dikke-truiendag’. De gelegenheid om een warme trui aan te trekken en de verwarming een graadje lager dan normaal te zetten. De campagne richt zich vooral op de scholen. Waarom niet ook thuis of op het werk?

In Vlaanderen is het al de zevende editie van de Dikke-truiendag. Elk jaar nemen ook in Wallonië en Brussel steeds meer scholen en bedrijven deel aan de ‘Journée gros pull’. Deze campagne heeft tot doel de verwarming een graadje lager te zetten om energie te besparen en dus te zorgen voor maar liefst 7 % minder brandstofverbruik (en ook de stookkosten te verminderen!). 

Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen de strijd tegen de opwarming van het klimaat een handje helpen. Met die dikke trui kunt u het graadje lager probleemloos en zonder comfortverlies opvangen. Het is dus zeker niet de bedoeling om de verwarming volledig af te zetten.

Meer info over de Dikke-truiendag 2011 op de volgende sites: de Vlaamse overheid, Leefmilieu Brussel en de POD Durrzame Ontwikkeling

Bron: www.belgium.be


Terug naar het nieuwsoverzicht