Een Brussels theater finalist van de Europese prijs voor hedendaagse architectuur

29/06/2011

De Prijs voor hedendaagse architectuur van de Europese Unie werd vorige week in Barcelona uitgereikt. Deze uiterst prestigieuze prijs, die ook Prijs Mies van der Rohe genoemd wordt, heeft het nieuwe Neues Museum van Berlijn als winnaar gekozen; de Bronks, dat in Brussel ligt, was een van de finalisten.

Een museum over het oude Egypte behaalt de prijs van hedendaagse architectuur

De Prijs Mies van der Rohe, die om de twee jaar wordt uitgereikt sinds het midden van de jaren 80, is de grootste erkenning die een architect in Europa kan krijgen. De laureaten zijn zij die nieuwe materialen het best combineren met oude elementen. Voor deze 12de editie van de Prijs voor hedendaagse architectuur waren het de architecten David Chipperfield en Julian Harrap die hun doel bereikten; hun reconstructie van het Neues Museum van Berlijn, met als hoogtepunt de buste van Nefertiti, overtuigde de jury.

Prix Mies

De Bronks, het mooiste hedendaagse Belgische werk?

De bijna 350 werken die deelnamen aan de competitie waren afkomstig uit 33 landen. België en haar theater voor het jonge publiek, de ‘Bronks’ was een van de finalisten. De wedstrijd Mies van der Rohe is niet alleen een klinkende en belangrijke prijs maar biedt de winnaar ook eeuwige roem. De culturele en creatieve industrie vertegenwoordigt niet minder dan 4,5% van het Europese BBP; een dergelijke wedstrijd kan investeerders overtuigen om die sector, die belangrijk is voor de economie, te steunen.

Bron:
http://ec.europa.eu/culture
http://www.neues-museum.de
http://www.bronks.be

Bron afbeeldingen:
http://www.miesarch.com


Terug naar het nieuwsoverzicht