Nieuwe Monopoly België: Antwerpen als duurste stad

4/10/2011

De nieuwe Monopoly België wordt al verwacht sinds 2008 en is sinds 29 september 2011 nu ook echt verkrijgbaar. Vorige winter had het publiek de mogelijkheid om de steden te kiezen die op het nieuwe spelbord van het beroemde immobiliënspel terecht zouden komen.

De stemming voor de nieuwe Monopoly, die georganiseerd werd in februari 2011, was een enorm succes (763.000 stemmen, dat zijn 63.000 stemmen meer dan de stemming in Frankrijk in 2009). Bepaalde steden zetten zich massaal in (door middel van sociale netwerken en lokale televisiezenders) om mensen te overtuigen om op hen te stemmen.

Antwerpen, de duurste stad van België

Antwerpen haalde het net van Brussel (elk ongeveer 41.000 stemmen) en Gent (35.000 stemmen). Luik en Namen behaalden eveneens een mooie plaats en zijn dan ook de duurste steden van Wallonië.

Er zijn verschillende steden die van het spelbord verdwijnen, zowel in Wallonië (Aarlen, Dinant, Doornik en Verviers) als in Vlaanderen (Knokke, Kortrijk, Sint-Niklaas en Sint-Truiden). Omgekeerd doen ook nieuwe steden hun intrede in het spel, zowel in het Zuiden van het land (Binche, Chimay en Nijvel) als in het Noorden (Aalst, Genk en Tongeren).

De Belgen nemen meerhet vliegtuig

Andere nieuwigheden in de nieuwe Monopoly: de beroemde treinstations worden vervangen door 4 luchthavens (Oostende, Zaventem, Luik en Charleroi) en de straatnamen verdwijnen. Elke stad wordt gesymboliseerd door een afbeelding van hun opmerkelijke gebouwen.

Het gezelschapsspel Monopoly wordt op de markt gebracht door de Amerikaanse firma Hasbro.

Bij Immovlan.be hebben we ook onze immospel met Immocitiz.be 😉 

Bron: http://www.levif.be, http://www.lesoir.be

Bron afbeelding: Anna Fox (Harshlight Flickr)