Een mini-studentenstad in Elsene?

27/12/2011

Brussel is de eerste studentenstad van het land, met bijna 75.000 studenten die er elk jaar hun diploma proberen te behalen. Een deel van hen verblijft in de hoofdstad en om aan die grote vraag te beantwoorden, voorziet Patrimmonia Fund de installatie van een studentencomplex tussen de Kroonlaan en de Cesar Franckstraat.

Nieuwe studentenkoten vlakbij de ULB en de VUB

Er zou een mini-immobiliëncomplex gebouwd worden tussen de campus van de ULB en die van de VUB; Patrimmonia heeft een aantal gebouwen en terreinen gekocht en hoopt tegen februari 2012 een vergunning van stedenbouw te krijgen. Die vergunning zou de bouw van meer dan 300 studentenwoningen of koten toelaten, maar ook die van 15 gemeubelde appartementen voor professoren en assistenten.

Zowel goedkoop wonen als een kleinere ecologische voetafdruk

Er zijn ook kantoren van 450 vierkante meter en een gemeenschappelijke zaal voorzien. Een crèche die 40 kinderen kan opvangen, 120 vierkante meter buurtwinkels en een parking voor 70 wagens en 300 fietsen zouden het geheel afmaken. Een geheel dat erg groen gericht is, met een semi-openbaar park en moderne energie-uitrustingen (zonnepanelen, ventilatie met dubbele stroom, enz.). Die ‘stad binnen de stad’ zou in totaal ongeveer 12.000 vierkante meter groot zijn.

Patrimmonia Fund, aan wie we de bouw van een honderdtal koten in Brussel en Louvain-La-Neuve te danken hebben, zal die woningen ter beschikking stellen voor 375 euro/maand exclusief kosten.

Bron: http://www.lesoir.be

Beeld: Zoltán Jánosi (Flickr)