Prestigieus hotel omgetoverd tot luxeappartementen in Venetië

13/01/2012

venise Grand Hotel - ZJ

Het Grand Hôtel des Bains in Venetië is een prestigieus hotel uit 1900. Deze plek met een rijke geschiedenis wordt vanaf 2013 een complex van luxeappartementen met hoteldiensten.

Zich verwennen met een stukje geschiedenis in een prachtig kader

Het Hôtel des Bains wordt momenteel in een nieuw jasje gestoken. Een groot vastgoedproject bouwt de kamers om tot luxeappartementen, die vervolgens te koop worden aangeboden. De prijs per vierkante meter zou oplopen tot 18 000 euro voor residenties tussen 1,3 en 6,1 miljoen euro. Op die manier ontstaan een zestigtal prestigieuze onroerende goederen. De verkoopprijs wordt vermeerderd met de prijs voor een hoteldienst met 5 sterren: conciërge, bediende voor de auto, roomservice, …

Dit ambitieuze verbouwproject zal 200 miljoen euro kosten. De parketvloeren, het witte marmer, de faiences en de lampen uit de belle époque worden behouden. Naast het hotel ligt een park van 5 hectare met honderdjarige dennen, dat eveneens wordt opgefrist.

Nieuw Hôtel des Bains: uitzonderlijke ligging voor vooraanstaande gasten

Het Grand Hôtel des Bains ligt aan de Adriatische Zee en op slechts 15 minuten van het stadscentrum met de vaporetto; de Campanile op het San Marcoplein is trouwens aan de horizon zichtbaar. Het legendarische hotel staat op de lijst met beschermd historisch erfgoed van Italië.

De appartementen kunnen door hun eigenaars worden verhuurd voor het grote plezier van de toeristen tijdens het Carnaval van Venetië of de filmacteurs tijdens de beroemde Mostra. Het vastgoedproject past in het kader van een vernieuwingsbeleid voor de Lido di Venezia.

Bron: lesoir.be

Foto: ZJ