Italië verkoopt zijn vuurtorens om schuld te verminderen

sardaigne

Met een schuld van ongeveer 2.000 miljard euro, probeert Italië met alle mogelijke middelen de financiële afgrond te vermijden. Het laatste originele idee; de verkoop van de vuurtorens op het eiland Sardinië. De nieuwe Italiaanse regering dient nieuwe geldreserves te vinden om zo een faillissement te vermijden.

Na de verkoop van militaire kazernes, oude kloosters en zelfs eilanden, zijn het nu de juweeltjes van de kust (Sardinië in het bijzonder) die in het middelpunt van de belangstelling staan. De verkoop of verhuur van deze prestigieuze gebouwen wordt overwogen. Sommige vuurtorens zijn nog in uitstekende staat, anderen dienen gerenoveerd te worden. Geleid door de wens om de renovatiekosten te beperken, probeert de Italiaanse regering toekomstige particuliere eigenaren te overtuigen met een verleidingsoperatie.

Hotels, musea en kunstgalerijen

De vuurtorens zijn gelegen langs de Middellandse Zee en bieden een prachtig zicht op deze fantastische landschappen. De meeste van deze gebouwen dateren uit de 19e eeuw maar werden sinds lange tijd vervangen door meer moderne geautomatiseerde vuurtorens.

De vuurtoren van Capo Spartivento die in het zuiden van Sardinië ligt, is een mooi voorbeeld van een geslaagde renovatie. Met een renovatiekost van meer dan 3 miljoen euro, is het vandaag het enige 5 sterren hotel-vuurtoren in gans Italië. U kunt er zelf van genieten voor een slordige 1.000 euro per overnachting.

Italië wil absoluut besparen door de overblijfselen uit zijn rijke verleden geld te laten opbrengen.


Terug naar het nieuwsoverzicht