Bezoekers geven hun mening over Brussel.

11/07/2012

Na een enquêteperiode van een jaar zijn de eerste resultaten beschikbaar van de tevredenheidsbarometer voor bezoekers aan Brussel die wordt georganiseerd door de website visitbrussels.be. Visitbrussels stelt zich tot doel het imago van de hoofdstad te versterken bij professionals uit de toeristische sector.

visitbrussels agence de communication du tourisme Via haar website en enquêteurs op het terrein, peilde het communicatieagentschap voor de toeristische dienst van het Brussels Gewest naar de mening van zowat 700 bezoekers aan de hoofdstad.

De resultaten zijn overwegend positief, waarbij 95,7% van de respondenten aangeeft redelijk tot heel tevreden te zijn over hun  bezoek aan Brussel en het merendeel ernaar uitkijkt om de stad opnieuw te bezoeken.

Gevraagd naar de 3 voornaamste redenen om Brussel te bezoeken, komt de culturele en historische aantrekkingskracht van de stad met de Grote Markt, de musea, de art nouveau-architectuur en het surrealisme van Magritte op de eerste plaats (32%). Gevolgd door de kennismaking met de Brusselse levensstijl (22%) via de gastronomie en de lokale specialiteiten. Op de derde plaats staan de evenementen en toeristische attracties (17,5%): het Atomium, Mini-Europa, het Bloementapijt, theatervoorstellingen en concerten.

Voor wat betreft de tevredenheidscijfers van de bezoekers, zijn zakenreizigers duidelijk minder te spreken over de openingsuren van de toeristische dienst (2,4/4), de kwaliteit van de casino’s (2,38/4), de beschikbaarheid van bioproducten (2,36/4) en de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit (2,11/4).

Toeristische groepsreizigers scoren het hoogst in de studie. Zij zijn met name tevreden over de diversiteit van het winkelaanbod (3,51/4), de kwaliteit van de winkelmogelijkheden (3,58/4) en de luxeproducten (3,88/4). In tegenstelling tot zakenreizigers zijn ze ook heel tevreden over het aanbod ‘groene’ hotels (4/4),  het assortiment bio- en fairtradeproducten in de winkels (4/4) en de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit (3,67/4).

Deze resultaten zijn bemoedigend voor de toeristische sector in Brussel, al blijven bepaalde aspecten qua beleving en tevredenheid bij zakelijke bezoekers voor verbetering vatbaar.

 

 photo copyright: Zoltán Jánosi