1000 Zwitserse frank voor een **** hotel.

27/07/2012

In Zwitserland heeft een ondernemer de zaak van zijn leven gedaan tijdens een veilingverkoop. 1000 Zwitserse frank, dat is ongeveer 833 euro (buiten de verkoopkosten) moest hij neertellen voor een wel heel speciaal viersterrenstulpje!
 

webpagina: Harald Felgner.

Het luxehotel La Claustra****, geschat op 4 miljoen CHF, telt 17 kamers, een restaurant, een thalassocentrum met Turks bad en een zwembad. Zijn grootste en origineelste pluspunt is zijn ligging op 35 m onder de grond in het hart van het Alpengebied tussen Zürich en Milaan.

Het ondergrondse gebouw is een oud militair fort dat pas 8 jaar geleden heringericht werd volgens een concept van "postmodern klooster", ideaal geschikt om tot rust te komen.

Aanvankelijk kende de formule veel succes, maar de zaken zijn al vrij snel ‘bergaf’ gegaan omdat ze net iets te exclusief was (zonder voorafgaande reservatie werden alle bezoekers geweigerd), te weinig bekend was en nauwelijks gepromoot werd.  Bovendien slokte het stroomverbruik van het gebouw bijna 50 000 euro per jaar op!  Dat was uiteraard niet bevorderlijk voor de rendabiliteit van de zaak.

Luca Filippi, de gelukkige eigenaar, was eigenlijk niet echt van plan om te kopen.  Zo vertrouwde hij onze Zwitserse collega’s van Temps toe: "Ik handelde instinctief, zei hij. Ik ben erg gehecht aan de Gotthard-regio en wou dit fascinerende project dat La Claustra toch is, een nieuwe toekomst bieden”. Hij beweert dat verschillende Zwitsers en buitenlanders reeds interesse getoond hebben om het hotel te kopen of te huren.
 

webpagina: Harald Felgner