Franse hypotheekrente omlaag, maar hypotheekeisen strenger

Franse hypotheekrente omlaag, maar hypotheekeisen strenger

De Franse hypotheekrente is verder omlaag gegaan, maar zijn de voorwaarden om een hypotheek te krijgen strenger geworden.

Momenteel staat de rente voor 15 jaar op 3,7%.

In Frankrijk mogen er echter alleen nog hypotheken worden verstrekt tot 80% van de waarde van het onroerend goed. Bovendien mogen de hoogte van de aflossing en de rente van de hypotheek niet meer bedragen dan 33% van het inkomen.

Bij hypotheekverstrekking staat een stabiel inkomen en de financiële mogelijkheid de hypotheek terug te betalen voorop.

Winstbelasting bij de verkoop van vakantiehuis belangrijk gewijzigd

Verkoopt u uw huis in Frankrijk met winst dan is het er fiscaal niet aantrekkelijker op geworden.

Niet-inwoners van Frankrijk betaalde altijd al 19% vermogenswinstbelasting (taxe sur la plus-value immobilière) bij verkoop van een Franse woning, maar nieuwe financiële en fiscale maatregelen hebben er toe geleid dat niet-fiscaal ingezetenen van Frankrijk bovenop die winstbelasting ook nog eens 15,5 % sociale premies moeten gaan betalen. In totaal komt de totale heffing dus uit op: 34,5%. Deze laatste maatregel is op 17 augustus 2012 ingegaan.

De Taxe sur la plus value werd onder de vorige regering van Nicolas Sarkozy ook al verzwaard. In de oude situatie was het zo, dat wie zijn huis na een bezitsperiode van 15 jaar verkocht vrijgesteld was van vermogenswinstbelasting. Onder Nicolas Sarkozy is deze periode verlengd tot 30 jaar.

bron: http://www.guidelines.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht