“Slow Life” in de woning.

immovlan - Slow life concept

“Slow life” is een levensfilosofie die is overgewaaid van de Verenigde Staten en Canada. Ze incarneert de zoektocht naar een betere levenskwaliteit via producten (voeding, design, cosmetica …) en diensten (reizen, sport …).

Die filosofie is niet enkel van toepassing op onze consumptiewijzen en onze vrije tijd maar ook op onze steden en onze woningen.

Zo heeft de gemeente Evere recent het internationale label "Città Slow" (trage stad) ontvangen, dat gemeentebesturen beloont die zich inzetten om de levenskwaliteit van hun medeburgers te verbeteren via het gebruik van regionale kwaliteitsproducten, door milieubewuste landbouwers te ondersteunen en door zachte verplaatsingsmethoden te ontwikkelen …  Evere vult nu het lijstje met de Belgische steden Chaudfontaine, Edingen, Evere, Lens en Silly aan. Die laatste was de eerste om “slow life” te promoten.

“Slow design”
en “Slow architecture” zijn ook takken van de “Slow Movement”. Zij bevorderen op hun manier het welzijn van mensen die in harmonie leven met de natuur en hun omgeving. Ze besteden extra aandacht aan de gebruikte materialen, het traditionele erfgoed en de sociale factoren naast de impact op het design op korte en op lange termijn.

“Slow life” is een thema dat ook aan bod komt tijdens de beurs Cocoon van 17 tot 25 november 2012 in de Heizel in Brussel. Meer info op   www.cocoon.be

Terug naar het nieuwsoverzicht