De luxe-vastgoedmarkt in de Verenigde Staten

5/03/2014

Op de vastgoedmarkt in het hoogste segment verschijnen nieuwkomers. Immobiliënkantoor COLDWELL BANKER PREVIEWS INTERNATIONAL, specialist in luxe-vastgoed, bracht half oktober een rapport uit over dit onderwerp. Laten we hun observaties samen even overlopen.

San Francisco steekt New York en Los Angeles voorbij.

San Francisco is de duurste stad van de Verenigde Staten, met een mediane huur van naar schatting 3.400 $ en steekt daarmee Los Angeles en New York eveneens voorbij wat het aantal dit jaar verkochte eigendommen van 1 miljoen dollar (800.000 euro) betreft. Er werden bijna 2.500 vastgoedtransacties gerealiseerd, terwijl in Los Angeles (2.170 verkopen) of New-York (2.145 verkopen) veel meer mensen wonen.

Op te merken valt ook dat de stad San Jose in de top 5 verschijnt van de steden met de meeste verkochte eigendommen van 1 miljoen dollar.

Met haar spitsindustrieën, informaticabedrijven en nieuwe technologieën drijft het succes van Silicon Valley de luxe-vastgoedmarkt in de Verenigde staten de hoogte in. Er zijn steeds meer new-tech-miljonairs, en dat vertaalt zich in hoge mate in de evolutie van de luxe-vastgoedmarkt in de Verenigde Staten.

Verenigde Staten: top 10 van de steden met de meeste verkochte eigendommen van 1 miljoen dollar of meer

Stad in de Verenigde Staten  Aantal verkochte eigendommen van 1 miljoen dollar en meer*
San Francisco 2.485
Los Angeles 2.170
New-York 2.145
San Jose 1.119
Houston 981
Chicago 972
Naples (Floride) 964
Miami 933
San Diego 927
Washington DC 878

 

New-York blijft leider bij de meest gefortuneerden

New York blijft echter onomstotelijk leider bij de vastgoedtransacties ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar (8 miljoen euro). Met 58 verkochte eigendommen in deze categorie blijft "the city" haar voorsprong behouden op Beverly Hills (28 verkochte eigendommen). San Francisco staat hierin slechts op de 10de plaats met 16 verkochte eigendommen, ex-aequo met Laguna Beach, Naples (Florida) en Kailua Kona (Hawaï).

North Miami Beach doet zijn intrede in de top 20 van de steden met eigendommen verkocht voor 10 miljoen dollar en meer. Wat betekent dat de kopers van luxe-vastgoed hun horizonten verleggen tot voorbij de typische hotspots Miami Beach, South Beach en de privé-gemeenschappen op Star Island en Fisher Island.

De locatie blijft een zeer belangrijke factor bij de aanschaf van vastgoed, maar voor een groeiend aandaal rijke kopers – en vooral de jongsten onder hen – is dit niet alleen zaligmakend. Dankzij de vele opties qua mobiliteit en de mogelijkheid om het even waar te werken zijn gefortuneerde kopers niet meer zo gebonden aan een bepaalde geografische streek als vroeger.
 

Verenigde Staten: top 5 van de steden met de meeste vastgoedtransacties ter waarde vanmeer dan 10 miljoen dollar

Stad in de Verenigde Staten  
Aantal verkochte eigendommen van 10 miljoen dollar *
New York 58
Beverly Hills 28
Los Angeles 25
Miami Beach 17
Aspen 16

* Aantal verkochte eigendommen tussen juli 2013 en juni 2014

voor meer informatie over de luxe-vastgoedmarkt


Terug naar het nieuwsoverzicht