Wat moet gerenoveerd worden om aan een betere prijs te kunnen verkopen?

24/03/2014

Veel eigenaars renoveren hun woning voor ze die terug op de markt zetten want een renovatie kan een echte meerwaarde met zich meebrengen. Sommige werken zijn echter “rendabeler” dan andere…

 
 
Bepaalde niet al te dure renovaties kunnen de waarde van een woning serieus de hoogte induwen. U kunt dus maar beter weten wat er moet gebeuren om geen geld nodeloos door ramen en deuren te gooien. Rekening houden met de evoluerende bouwtechnieken én beantwoorden aan de energienormen zijn twee factoren die de renovatiefactuur zienderogen de lucht injagen.
 

Isolatie

Gezien de uitbreiding van leefruimtes vaak voorrang krijgt op bijvoorbeeld schilderwerken, komt de energieprestatie van een woning zeer snel aan de orde van de dag.

De kandidaat-verkoper zal zijn woning eerst goed willen isoleren, evenals het verwarmingssysteem en de beglazing vervangen. Een woning die minder energie verbruikt zal vanzelfsprekend gemakkelijker weer verkocht kunnen worden, maar de verhuurprijs zal er niet noemenswaardig door gaan stijgen.

 
Op zoek naar een interessante offerte voor isolatie? Vul onderstaand formulier in en onze experts nemen contact met je op:
 
* Verplichte velden

Ook belangrijk: de vormgeving

De keuken en de badkamer blijven twee ruimtes waarop niet bezuinigd mag worden. Een mooie keuken en badkamer kunnen een financiële meerwaarde betekenen bij verkoop, maar dat is ook weer minder van toepassing in het geval van verhuur.

Gewoonlijk is de algemene indruk van de woning doorslaggevend. Het is dan ook essentieel om de fundamentele zaken aan te pakken. Een degelijke herstelling van afbrokkelend stucwerk is altijd meer waard dan een trendy verflaagje. Hetzelfde geldt voor vloerbedekking. Het is soms beter om een nieuwe vloer te leggen dan een vloer te moeten aanbieden die teveel oneffenheden of slijtage vertoont.


Terug naar het nieuwsoverzicht