Immovlan.be steunt nieuwe campagne Liga van de Mensenrechten

Enkele maanden geleden contacteerde de Liga van de Mensenrechten ons of we interesse hadden hun nieuwe actie “Hotel Cel” te ondersteunen. Bij Immovlan.be staan we steeds open voor leuke ideeën van gebruikers of organisaties dus we gingen akkoord. Momenteel vind je op onze website de volgende banner die leidt naar een prachtig appartement te huur:

Hotel Cel liga van de mensenrechten

De Liga van de Mensenrechten hoopt via deze banner de nieuwe campagne "Hotel Cel" extra in de aandacht te plaatsen. De Liga wil een poging ondernemen om de rechten van gedetineerden te verdedigen en te streven naar een nieuw soort gevangenis. Kleinschalig, met maximaal tien gedetineerden samen. Gedifferentieerd, waardoor drugsverslaafden niet bij dealers op de cel terechtkomen en individuele hulp centraal staat. Nabij, ingeplant in bereikbare buurten voor familie en vrienden, zodat sociale relaties niet verloren gaan gedurende de detentieperiode.

In Scandinavië werken ze al langer met dit soort systemen en de cijfers liegen er niet om: in Noord-Europa gelden recidivecijfers van 20 à 30 procent. Onze samenleving verdient gedetineerden die wanneer ze vrijkomen, over voldoende bagage beschikken om een toekomst uit te bouwen, een job uit te oefenen, banden met familie en vrienden opnieuw te kunnen bouwen, psychologisch ondersteund worden en een dak boven hun hoofd hebben. Kortom, dat ze niet hervallen in hun oude gewoonten, toch?

Lees hier het ganse persbericht.


Terug naar het nieuwsoverzicht