5 bijzondere Belgische hotels

Of je nu een romantisch weekend wil inplannen met je geliefde of een onvergetelijk avontuur met je familieleden wil beleven, we maakten een overzicht van 5 héél bijzondere Belgische hotels. Je zal meteen zien waarom ze zo bijzonder zijn…

immovlan - Kerken die hotels zijn geworden

immovlan - Kerken die hotels zijn geworden

Een kerk als hotel

Het Martins Patershof hotel, dat in de historische wijk van Mechelen gelegen is, is een unieke bestemming. Het is een oude Minderbroeders kerk die in het midden van de 19e eeuw gebouwd is. In 2009 is het gebouw omgebouwd tot een luxehotel. Je kan er genieten van het comfort van een viersterrenhotel in een bijzonder kader met booggewelven, zuilen, glas-in-loodramen, vele religieuze verwijzingen en bijzonder goede zorg voor elk detail van de inrichting van het hotel.

meer info: martinshotels.com

Overnachten in het land van feeën en kabouters

immovlan - Overnachten in het land van feeën en kabouters

immovlan - Overnachten in het land van feeën en kabouters

immovlan - Overnachten in het land van feeën en kabouters

Wie heeft er nog nooit van gedroomd om in een sprookjeswereld te leven? Deze droom wordt nu werkelijkheid in een prachtig hotel: "La Balade des gnomes". De architect restaureerde deze oude woning door er vreemde kamers te creëren die tot de verbeelding spreken van zowel jong als oud. La Balade des gnomes ligt in Durbuy en biedt je hotelkamers met paddenstoelen, vervormde ramen of sterrenhemels aan.

meer info: labaladedesgnomes.be

De boomhut, een kinderdroom?

immovlan - De boomhut

In de regio van Chimay kan je onderdak vinden in de takken van de bomen en wie weet wel je kinderdromen in vervulling brengen. La Case de l’Oncle Henri is een boomhut die op 6 meter hoogte in een eikenboom werd gebouwd en gelegen is aan de oevers van de rivier Wartoise aan de rand van de Franse Alpen.

Ontwaken doe je met vogels op de achtergrond, het geritsel van de wind en het gekabbel van het water om vervolgens goed geluimd uit uw boomhut naar beneden te klauteren.

meer info: cabanedanslesarbres.be

Het Boheemse leven

 immovlan.be - De comfortabele woonwagen

immovlan.be - De comfortabele woonwagen

De comfortabele woonwagen “Tzig’ Âne” licht een tipje van de sluier van het nomadenleven op. Gedurende een weekend kan je kennis maken met de charme van het reizen in een door ezels getrokken woonwagen. Een gitaar en een kampvuur terwijl de zon langzaam ondergaat zorgen altijd voor een magische, amicale sfeer. De oude woonwagen is compleet ingericht met een kookhoek, een tweepersoonsbed en twee bedden voor de kinderen.

meer info: gitesauxanes.be

Al slapend door de tijd reizen 

Immovlan.be - Het Vintage hotel

Het Vintage hotel biedt zijn gasten een terugkeer naar de Golden Sixties aan, binnen de muren van een prachtig bakstenen gebouw. De 29 kamers zijn versierd met kunstwerken van bekende artiesten uit de jaren 50-60-70 en bevinden zich op 10 minuten afstand van de Grote Markt in Brussel. De bezoekers worden ondergedompeld in een complete vintage setting.

meer info: vintagehotel.be


Terug naar het nieuwsoverzicht