Een huis aan een klif. Eén met de oceaan.

6/10/2014

De natuur blijft de mens inspireren – en de architecten, die de natuur tegelijk ook willen uitdagen.

Het Cliff house is hiervan een perfect voorbeeld

Stel u voor: een huis aan een klif, niet op de rand, maar als vastgespijkerd tegen de steile, kale klifwand. De gedroomde plek om volop te genieten van het fascinerende spektakel, geboden door de oceaan.

 immovlan.be - cliff house architecture

De Australische architecten van Modscape Concept, specialist in prefab, zijn deze uitdaging aangegaan. Ze haalden hun inspiratie bij de rankpootkreeften, die zich vastzetten op de romp van boten, die kleine schaaldiertjes die we ook wel eens aantreffen op ons bord, vastkleven aan mosselschelpen, krabben of kreeften.

Modscape wilde een antwoord geven op de vragen van klanten die nieuwe woon- en leefconcepten wilden onderzoeken op extreme percelen aan de kust.

Voor het gebouw is technologie gebruikt waarbij prefabmodules in laagjes worden aangebracht, opgestapeld en verankerd in de klip met stalen haken.

Het huis bestaat uit 5 verdiepen. De ingang van het huis is een afdak bovenop het huis, naast een garage en een buitenterras. Een lift leidt naar elke leefruimte: slaapkamer, zitkamer, keuken. Het meubilair is minimalistisch, om te zorgen dat de bezoeker een unieke ervaring beleeft, helemaal één met de oceaan. Een buitenkeuken en een jacuzzi versterken nog het gevoel van luxe in dit nest, hoog boven de oceaan.


 

immovlan.be - cliff house design interieur sober modern

immovlan.be - cliff house design interieur sober modern

immovlan.be - cliff house plan

immovlan.be - cliff house plan

© Modscape


Terug naar het nieuwsoverzicht