Architecten toveren uw zolder om in stedelijk paradijs!

20/10/2014 - Immovlan.be

Twee Nederlandse ontwerpers, bekend onder de naam HUNK-design, hebben de bovenste verdieping van een appartementencomplex uit de 19e eeuw getransformeerd in een "klein stedelijk paradijs".

Terrasse Urbaine - idée rénovation sur Immovlan.be
 


 

In het centrum van Rotterdam, te midden van de daken, hadden ze het lef om een grote buitenruimte te creëren door het afbreken van de bestaande dakhelling.

Terwijl ze dit deden, moesten de architecten gelijk ook elke bestaande ruimte in het huis reorganiseren. Zo werd de kamer bijvoorbeeld verplaatst naar de plek waar vroeger de eetzaal was, de eetkamer verplaatst naar de bovenste verdieping waar de badkamer was … nou ja, er werd een echt dominospel gespeeld zodat er een aangename, praktische en lichte leefruimte gecreëerd kon worden.

Aangezien hun belangrijkste doel was om een dakterras te creëren, werd twee derde van het dak van de bovenste verdieping verwijderd. Het voorste deel van het dak heeft zijn oorspronkelijke vorm behouden. In het midden van het dak, is er een constructie gemaakt om voor een overgang te zorgen tussen het klassieke dak en het glazen dak.

Op deze manier kan, door de seizoenen heen, de bovenste etage van het huis gemoduleerd worden, zodat de bewoners kunnen genieten van de frisse lucht en het mooie weer door een deel van het glazen dak open te schuiven.

idée rénovation sur Immovlan.be - terrasse originale au coeur de la ville

idée rénovation sur Immovlan.be - cuisine lumineuse au coeur de la ville

idée rénovation sur Immovlan.be - terrasse couverte

© from Archdaily. Thomas Mayer.

meer info op http://www.hunkdesign.com


Terug naar het nieuwsoverzicht