In deze huizen spookt het!

31/10/2014

Wie zich al niet op zijn of haar gemak voelt in een willekeurig oud huis waar het piept en kraakt, heeft in de panden uit dit artikel al zeker niets te zoeken. Het gaat namelijk stuk voor stuk over oude woningen waar een spookverhaal aan vasthangt… of waar zogezegd een griezelfilm werd opgenomen!

1. Het kasteel van Dracula

Dit kasteel in Transsylvanië staat bekend als de woning van niemand minder dan de gruwelijke Graaf Dracula. Geen enkele andere naam jaagt meer angst en ontzag aan in de horrorwereld. Zijn duistere machten en bloeddorst zijn dan ook legendarisch. Het kasteel van Bran – want zo heet het echt – ligt genesteld in het hart van de Roemeense bergen.

Lees ook: het kasteel van Dracula staat te koop
 

Het kasteel van Dracula staat te koop - Immovlan.be

2. Het huis van de Addams familie

Ze zijn compleet maf, mysterieus en zelfs fantasmagorisch. We hebben het natuurlijk over the Addams family. Het Domein Verulam in Australië, dat in 2014 voor meer dan 3 miljoen dollar werd geveild, wordt nu nog steeds vaak verward met de beroemde gevel van het landgoed uit de oude televisieserie.

Eenmaal binnen treffen bezoekers geen macaber gezin aan, maar gewoon een mooi oud huis. Het telt vijf slaapkamers, twee badkamers en heeft achteraan stallingen die als garage kunnen dienen.

 Het huis van de Adams familie - Immovlan.be

Het huis van de Adams familie - Immovlan.be

3. Een spookstad in Colorado

Dit is een echte spookstad. Ze werd gebouwd in de jaren 1870, kort na de ingebruikname van de eerste spoorweg doorheen Colorado en Uptop is de naam…

Twee zussen uit Boston kochten deze plek in 2000 en renoveerden ze. Inmiddels werd er al een nieuwe eigenaar voor gezocht… Zou het er nog steeds spoken?

Het terrein is 100 hectaren groot en bevat een kapel, een balzaal, een treindepot en tal van andere bouwsels.

Een spookstad in Colorado - Immovlan.be

Een spookstad in Colorado - Immovlan.be

Een spookstad in Colorado - Immovlan.be

 

foto’s: Bran Castle, toprealestatedeals

Tekst: Joris Bosseloo


Terug naar het nieuwsoverzicht