Depardieu zal wel degelijk zijn nieuwe villa laten bouwen.

16/01/2015

Eind december 2014 werd de bouwvergunning voor de villa van Gérard Depardieu uiteindelijk bevestigd door het Hof van Cassatie in Nantes.

Depardieu op Immovlan.be

De acteur heeft de dubbele Frans-Russische nationaliteit en zal zo een voet aan de grond houden in Frankrijk. Hij laat op dit ogenblik een 242 m² grote villa bouwen in Trouville-sur-Mer.

De bouwwerf, gelegen op een tot nu toe beschermde heuvel, zorgde voor heel wat polemieken toen een vereniging voor milieubescherming, Les amis de Trouville, trachtte deze stil te laten leggen.

Het ‘gevecht’ duurt nu al een groot jaar, en eindigt in een bevestiging van de bouwvergunning door het Hof van Cassatie.

"Zonder deze gerechtelijke procedure zou het huis al af zijn, de vakmensen zouden werk gehad hebben, en Gérard Depardieu zou van tijd tot tijd naar Trouville gekomen zijn, wij hadden er alles bij te winnen", verklaarde de burgemeester van Trouville, Christian Cardon, aan de krant Dimanche Ouest-France.

Maar hoe dan ook, de acteur heeft ons verzekerd dat hij voor zijn nieuwe huis "geen zin had het landschap om zeep te helpen".

foto: Ouest-France, Wikipedia.
 


Terug naar het nieuwsoverzicht