7 anekdotes over het extravagante vastgoed van Bill Gates

7 anekdotes over het extravagante vastgoed van Bill Gates op Immovlan.be

Het eigendom van de Amerikaanse miljardair zit vol bijzondere en extravagante details.

Bill Gates, medestichter van Microsoft en volgens Forbes in 2014 de rijkste man ter wereld, heeft een ongelooflijk extravagant huis laten bouwen, vol met high-tech snufjes.

Zeven jaar en 63 miljoen dollar waren ervoor nodig om de gigantische villa van 6.132 m² te bouwen, aan de oever van Lake Washington in Medina (Verenigde Staten).

De architectuur is modern, in Pacific Lodge stijl, met een grote privé-bibliotheek met koepeldak, een zwembad met onderwatermuziekinstallatie, een gymnastiekzaal van 230 m² en een eetzaal van bijna 100 m². De woning telt in het totaal 24 badkamers, waarvan 10 met een bad, en niet minder dan 6 keukens. De keukens bevinden zich verspreid over de woning, zodat het personeel kan voldoen aan elke vraag of situatie.

1. Geschatte waarde van het eigendom: 123,5 miljoen dollar.

Het betreft hier een schatting dor de diensten van het kadaster van King County in 2014. Bill Gates zou dus elk jaar een miljoen dollar grondbelasting betalen.

meer info: http://info.kingcounty.gov

2. 1.180 m³ hout voor de realisatie van dit project.

Het huis is opgetrokken uit 500 jaar oude Douglassparren. Er werkten 300 arbeiders op de werf, waaronder 100 elektriciens.
 

3. Temperatuur en verlichting aangepast aan elke bewoner.

Bewoners en bezoekers in het huis worden uitgerust met een klein elektronisch toestel waarmee de temperatuur, de muziek en de verlichting in elk vertrek waar zij binnenkomen wordt aangepast aan hun voorkeuren. Toestellen die verborgen zitten achter het behangpapier verspreiden de muziek en volgen hen van het ene vertrek naar het andere.

4. Een trampolinezaal.

Veel sterren en rijke mensen bezitten luxevilla’s met een gymnastiekzaal, een sauna of een hamman. Maar Bill Gates bezit bovendien een trampoline met daarboven 6 meter vrije hoogte. Dat is pas een originele manier om aan lichaamsoefening te doen.
 

5. Wanddecoratie die met een druk op een toets kan veranderd worden.

De miljardair besteedde 80.000 dollar aan schermen die hij zowat overal in huis liet installeren. Op die schermen kunnen gasten en bewoners elkaar hun lievelingsschilderijen of -foto’s laten zien. Dit alles is opgeslagen op apparatuur met een waarde van 150.000 dollar.

 

6. Een kunstmatige waterval onder het huis en zand uit de Caraïben.

Onder de vloeren van het huis ruist een waterval vol zalmen en forellen, wat een wonderlijk effect creëert.
Het zand op het privé-strand van Bill Gates zou ingevoerd zijn uit de Caraïben.
 

7. Een reusachtige bibliotheek waar een manuscript van Da Vinci wordt bewaard

De bibliotheek van 195 m² heeft een koepeldak en twee geheime bergplaatsen, warvan één met een verborgen bar. In de bibliotheek wordt onder meer de Leicester Codex bewaard, een manuscript van Leonardo da Vinci uit de 16de eeuw, dat Bill Gates in 1994 op een veiling kocht voor 30,8 miljoen dollar. Op het plafond van de bibliotheek staat het volgende citaat te lezen uit "The Great Gatsby": "Hij was van ver gekomen naar dit blauwe gazon, en zijn droom moet zo nabij geleken hebben dat hij er nauwelijks naast kon grijpen".
 

7 anekdotes over het extravagante vastgoed van Bill Gates op Immovlan.be

7 anekdotes over het extravagante vastgoed van Bill Gates op Immovlan.be

 

Foto1: Photo by jeffwilcox, Wikipedia.

Foto 2: http://www.reddit.com

Foto 3 : http://www.thepinnaclelist.com

  geschreven door  celine dubois


Terug naar het nieuwsoverzicht