Pure winst voor een spelletje Monopoly! 20.580 euro in de doos!

Monopoly 

20.580 euro in echte biljetten! Dat was de bijzondere verassing die een Franse moeder kreeg toen ze haar doos opende van de speciale jubileumeditie ‘Monopoly 80 jaar’, uitgegeven door Hasbro om het succes van dit wereldwijd vermaarde spel te vieren.

We hadden het er onlangs al over, dat Hasbro letterlijk een buzz wilde creëren door echte bankbiljetten te verstoppen in 80 Monopolydozen – en niet één meer.

De bedragen variëren van een minimum van € 150 in 69 dozen, over € 300 in 10 spellen tot € 20.580 in kleine coupures in één doos: de hoofdprijs.

De winnende moeder, afkomstig uit de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur (Frankrijk), had wellicht nooit kunnen denken dat ze een geweldige schat voor haar kind had gekocht. Ze wilde hem kennis laten maken met het spel, en toen ze de doos opende en de originele, valse, biljetten van het spel zag, dacht ze zeker niet dat ze de hoofdprijs had gewonnen. De echte biljetten zaten in een verzegeld envelopje onder het spelbord. Een prachtig begin van de lente!

Hasbro verkoopt, alleen al in Frankrijk, ongeveer 500.000 dozen Monopoly per jaar. De afgelopen 80 jaar is het spel vertaald in 47 verschillende talen, in 114 landen over de hele wereld.


Monopoly 80 ans – Vrais billets by golem-treize


Terug naar het nieuwsoverzicht