Durf te dromen! Dit is vandaag te koop in België

15/01/2016

Op zoek naar een nieuwe woonst? Durf eens te dromen. Deze 5 unieke woningen staan NU te koop. Toegegeven, deze “huizen” zijn misschien wat vergezocht maar ze kunnen wel een leuke inspiratie zijn om het eens over een andere boeg te gooien. Een beetje “Thinking out of the box” kan immers geen kwaad.

De watertoren van Steenokkerzeel, exclusiever wonen wordt moeilijk,…

Watertoren Steenokkerzeel

Maar liefst 12 jaar heeft de eigenaar gedaan over het verkrijgen van de nodige vergunningen en het renoveren van dit uniek stukje vastgoed. Het resultaat loont in elk geval de moeite. De woning is zonder meer “af” en het uitzicht is adembenemend.

Deze watertoren staat op een boogscheut van de luchthaven van Zaventem in de gemeente Steenokkerzeel. De bewoonbare oppervlakte bedraagt meer dan 400m² en is verdeeld over 5 verdiepen. De lift is hier dus zeker geen overbodige luxe. De living is het voormalige waterreservoir op het 5² verdiep. Van daaruit is het eindeloos genieten van het komen en gaan van vliegtuigen.

Voor 2.450.000 Euro ben je de trotse eigenaar van een icoon in het Steenokkerzeelse landschap.

Vind alle concrete info over dit pand op Immovlan!

Of wat dacht je van deze barokke kapel in hartje Gent?

Kapel Gent

De kerken lopen leeg en een herbestemming van de gebouwen dringt zich op. In de meeste gevallen wordt zo’n kerk ontwijdt en vervolgens onder stevige voorwaarden te koop aangeboden.

Hier in Gent hebben ze de herbestemming heel ruim bekeken. Het gebouw heeft zelfs al een horeca vergunning en kan dus ingericht worden als restaurant of feestzaal. De 300m² bijgebouwen kan je inrichten als woonst.

Wat wil je nog meer? Voor 700 000 Euro kan je beginnen bouwen aan het restaurant van je dromen.

Vind alle concrete info over dit pand op Immovlan!

“Thinking out of the box” kan ook goed zijn voor je budget!

Woonboot Antwerpen

Deze varende woonboot vind je in Antwerpen op het Eilandje. Een heel hippe en trendy buurt met uiteraard bijhorend prijskaartje,… Stel, je zoekt hier een recent gerenoveerd appartement met 3 slaapkamers van 150m², dan betaal je al gauw tussen de 350 000 en 400 000 Euro.

Niet zo met deze woonboot! Voor 195 000 Euro is dit varende appartement het jouwe. De huur van de ligplaats is uiteraard nog niet in het bedrag inbegrepen.

Vind alle concrete info over dit pand op Immovlan!

Soms laat een architect zich al eens gaan,…

Japanse Villa Edegem

Deze villa staat wel degelijk in België en meer bepaald in Edegem. Ze werd gebouwd in 1928 en het is een geklasseerd monument. De ruime woning in Japanse stijl heeft een prachtige parktuin van 8000m² en is voorzien van alle comfort.

De dubbele deur vooraan geeft toegang tot een zeshoekige leefruimte, rechts achteraan is er een grote keuken. De 3 slaapkamers en badkamer vind je op het 1² en 2² verdiep.

Zonder meer een droom voor liefhebbers van het verre oosten en nu te koop voor een goede 700 000 Euro.

Vind alle concrete info over dit pand op Immovlan!

Tot slot, een pareltje voor wie wat verbeelding heeft,…

Station Turnhout

Dit voormalige stationsgebouw in Turnhout is al deels ingericht als woning maar is helemaal aan renovatie toe. Het staat op een flinke lap grond van meer dan 1800m² en het heeft eindeloos veel mogelijkheden.

De trein gaat je in elk geval niet meer storen want de laatste goederentrein denderde hier voorbij in 1973. Het gebouw staat op de lijst van bouwkundig erfgoed maar het is geen geklasseerd monument.

Wie wat verbeelding heeft ziet hier moeiteloos een unieke B&B verschijnen, een zalig restaurantje of misschien een exclusief woonhuis,… voor 295 000 Euro kan je beginnen werken aan je droom.

Vind alle concrete info over dit pand op Immovlan!

Vera Vandervelde


Terug naar het nieuwsoverzicht