3x DIY-inspiratie voor de ruimte onder je trap

25/01/2016

De trap neemt vaak een prominente rol in de woning in. Er bestaan zwevende, draaiende of rechte modellen en je vindt hem in allerlei maten en materialen. Dat de ruimte onder de trap verloren is? Helemaal niet. Sommige belezen doe-het-zelvers timmeren er een boekenkast, anderen creëren een slimme opbergruimte voor jassen en schoenen.

Sta jij ook te trappelen om de ruimte onder je trap een persoonlijke touch te geven? Laat je inspireren door 3 uitzonderlijke DIY-ideeën.

1. Knibbel knabbel knuisje, een übergezellig speelhuisje.

Gelukkige kindjes, gelukkige mama’s en papa’s! Tover onder je trap een fabelachtig speelhuis voor de kleintjes. Je zal versteld staan voor hoeveel uren spelplezier een dichtgetimmerde trap kan dienen. Een speelhuis staat bovendien voor een gegarandeerde score van 100/100 op “papa-coolness”.

Ok daddies, dit heb je nodig: hout, verf, decoratie, werkmateriaal, een plan en oordopjes om de enthousiaste kinderkreten tijdens de constructie de baas te kunnen. Werk voor een extra verrassend effect in het lievelingsthema van je bengels: prinsessen, dinosaurussen, kabouters, kometen, …

Tip: Zijn je kids het speelhoekje ontgroeid? Het kan perfect dienst doen als warm hok voor je trouwe viervoeter.

Speelhuisje

2. Tringelingeling: een fietsenstalling.

Je kan je fiets buiten parkeren óf onder je trap hangen. Schaf je een fietshaak aan, draai hem in één van de bovenste treden en hup je fancy fietsenstalling is klaar voor gebruik. Praktisch voor wie in de stad woont!

Fietsenstalling

3. Een wasplaats? Proper!

Feit 1: Niet iedereen heeft de ruimte om een aparte wasplaats in zijn huis te creëren. Feit 2: Je wasmachine en droogkast in je keuken plaatsen, neemt veel ruimte in.

Oplossing? Maak een wasplaats onder je trap. Kies voor een condensatiedroogkast en maak nog een extra schap om je wasmanden op te bergen. Netjes toch?!

Zijn ook leuk: een wijnkast, gastentoilet en bureau. Ben jij zelf aan het klussen geslagen of heb je een subliem DIY-idee in je hoofd? Wij zijn benieuwd.

Boekenkast

Evelien Verhauwert


Terug naar het nieuwsoverzicht