Deze mensen bouwden hun eigen droomkasteel

28/01/2016

De kastelen die je hieronder ziet, werden allemaal door 1 persoon gebouwd en ze zijn werkelijk ongelofelijk. De bouwers spaarden kosten nog moeite voor de realisatie van hun droom. Ze zijn allemaal te bezoeken en 1 ervan is te vinden in België. Kijk, geniet en droom mee,…

Le Palais idéal, Hautrives, Frankrijk

We beginnen onze ronde in buurland Frankrijk. Dit paleis werd door een postbode gebouwd, Ferdinand Cheval. Hij begon ermee toen hij tijdens het wandelen begeesterd geraakte door een bizarre steen. Het resultaat is op zijn minst verbluffend. Dit paleis is ondertussen eigendom van de gemeente Hautrives en een toeristische attractie!

Le Palais idéal, Hautrives

Le Palais idéal, Hautrives

Foto’s: Wikipedia

Castillo de Cebolleros, Burgos, Spanje

Serafin Villaran begon eraan in 1978. Toen hij stierf in 1998 was het nog niet af maar zijn familie besloot om verder te bouwen aan zijn droomkasteel. Het resultaat mag er zijn! Een kasteel van 5 verdiepen, volledige gebouwd met rivierstenen. Wie wil kan hier gaan aperitieven in de wijnbar.

Castillo de Cebolleros, Burgos

Foto: Ametsola, Flickr

Bishops Castle, Colorado, USA

Jim Bishop begon met de bouw van een huisje voor zijn familie maar kon moeilijk stoppen,… Ondertussen staat er een immens kasteel compleet met vuurspuwende draak en blijft de familie maar bouwen. Je kan de site bezoeken.

Bishops Castle, Colorado

Foto: Wikipedia

Tarodi Var Castle, Sopron, Hongarije

Ook hier is het bouwen van een huis een beetje uit de hand gelopen,… Stephan Tarodi en zijn familie bouwden maar liefst 50 jaar aan dit kasteel. Echte plannen waren er niet en het kasteel groeide tot meer dan 3700m². Het kasteel wordt nog steeds bewoond door de familie Tarodi. Ze laten bezoekers toe.

Tarodi Var Castle, Sopron

Foto: Curious Expeditions, Flickr

Bory Kasteel, Szekesfehervar, Hongarije

We blijven nog even in Hongarije voor dit pareltje: het Bory Kasteel. Het werd gebouwd door architect en beeldhouwer Jeno Bory en het beschrijft de eeuwige liefde voor zijn vrouw. Bory deed er maar liefst 36 jaar over om het te bouwen. Het kasteel is ondertussen een monument geworden en je kan het bezoeken.

Bory Kasteel, Szekesfehervar

Foto: Flickr

Braylsham Castle, Sussex, Engeland

Wie eens exclusief wil logeren, kan hier terecht. Het kleine kasteel in Sussex werd in 1993 gebouwd door Professor John Mew. Het is gebouwd zoals de huizen in de 12e eeuw maar dan met alle mogelijke comfort van vandaag. In 2003 werd het uitgeroepen tot “Most Beautiful Home in Britain”. Wie wil kan dit kasteeltje huren voor een exclusief weekendje, compleet met meid, kok en butler.

Braylsham Castle, Sussex

Eben Ezer toren, Eben Emael, België

Filosoof, schrijver en kunstenaar Robert Garcet bouwde deze toren eigenhandig uit vuursteen aan de oever van de Jeker. Vandaag is er dan ook het Silex museum in ondergebracht. De toren telt maar liefst 7 verdiepingen. Je kan de toren en het museum bezoeken.

Eben Ezer toren, Eben Emael

Foto: Wikipedia

Tekst: Vera Vandervelde


Terug naar het nieuwsoverzicht