4 trends voor kinderkamers

Je wilt je kleine of al minder kleine prins of prinses uiteraard verwennen. Bij grotere kinderen heb je waarschijnlijk al een heel stuk minder in de pap te brokken, maar zeker in de babykamer kan je je helemaal laten gaan. Van deze kamers kleine paleisjes maken die perfect bij de rest van je interieur passen is een leuke uitdaging. Hieronder vind je alvast 4 trends/suggesties die je inspiratie en ondersteuning kunnen bieden voor 2016.

 

1. Pasteltinten zijn zeker nog niet uit

 
Trends in kinder- & babykamers komen en gaan zeer traag. Pasteltinten kunnen ook in 2016 nog perfect. De kleur van dit jaar is (mint)groen. Een perfecte ‘unisex’ kleur en helemaal mee met de tijd. Ook de modekleur van dit jaar is overigens groen, dus het totaalplaatje klopt. Deze kleur laat zich perfect matchen met interieurspulletjes en dat is mooi meegenomen.
 

2. Back to nature 

Witte hoogglans heeft zijn beste tijd wel gehad. Onder invloed van Scandinavië is het ‘back to nature’ wat de klok slaagt. Minimalisme, blankhouten meubels en robuuste materialen breken verder door in de kinderkamer. 

Ook het doorbreken van het ‘botanische’ thema kadert in deze trend. De natuur naar binnen halen met takken of stronken als kapstok, diepzee kleuren en aardetinten combineren, het past naadloos in en bij mekaar. 

Daarnaast zijn de materialen ook eerlijk, duurzaam en kwalitatief. In 2016 denken we meer dan ooit ecologisch. 
 

3. Zwart, wit & geometrie 

 
Wil je het nog strakker en soberder? Bekijk dan zeker eens wat Pinterest borden van kinderkamers. Je vindt er veel zwart en wit, gecombineerd met geometrische prints. Zeker bij wat oudere kinderen valt dit in de smaak. 
 

4. Verlengstuk van de rest van het huis

 
Als laatste trend signaleren we nog het feit dat de baby- & kinderkamer steeds meer een verlengstuk wordt van de rest van het huis. Schuur eens een kastje af, geef het een pasteltintje en zet het in de kinderkamer in plaats van in je woonkamer. Oude spulletjes, mooi bij elkaar passend kunnen ook perfect daar tot hun recht komen. Maak er wat unieks van en combineer leuke kaders met een stoere lamp of zelfs een schommelstoel. Volg je buikgevoel! 
 
Met deze aanzet kan je alvast beginnen struinen op het internet. Bekijk Pinterest borden, doe inspiratie op Instagram en in winkels, maar maak er vooral wat unieks van voor je kleine of al iets grotere schat(ten). Ze worden immers zo snel groot! 
 
Tekst: Kevin Stickens
 

Terug naar het nieuwsoverzicht