Besparingstips: bouwen zonder rouwen

Belgen en hun baksteen, da’s als Nicole en Hugo … ofte: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb jij bouwplannen? Dankzij onze besparingstips blijf je vast het zonnetje in huis.

 
 

Offerte, offerte, offerte

Het kost energie en tijd, maar 3 offertes opvragen loont. Kies je per definitie de goedkoopste uitvoerder? Neen. Maak een grondige analyse: Met welke materialen werkt de uitvoerder? Hoe wordt omgegaan met meerwerk? Welke planning stelt de uitvoerder voor? Een deftig rondje wikken en wegen, betekent al gauw een besparing. Wie met een architect werkt, gaat ook best daar even ten rade. Zijn oog is getraind op details en die maken nu net het verschil in je portemonnee.
 

Compact én ruim

 
Neen, de twee staan niet haaks op elkaar. We bouwen dan wel kleiner, maar ook slimmer. Denk aan wegschuifbare wanden, ruimtes met verschillende functies, … Elke gespaarde vierkante meter betekent extra euro’s in je spaarvarken. Compact bouwen heeft bovendien als voordeel dat je minder bouwgrond nodig hebt, dubbele “tjing tjing” dus.
 

Wat je zelf doet … doe je goedkoper

 
Vakmannen kosten handenvol geld. Schuilt er een handige Harry in je? Steek dan zelf de handen uit de mouwen. Eén belangrijke stelregel: laat moeilijke klussen aan de échte professionals over … een fout rechttrekken betekent extra verlies (en schaamrood op de wangen). Ook in te schakelen: broers met brede schouders, handige zussen en nonkels van het “Bob de Bouwer”-type.
 

Isoleer je muren

 
Investeer nu in energiezuinige maatregelen zoals een extra isolatielaag. Het betaalt zich in no-time terug, zeker met de steeds strenger wordende energienormen in het achterhoofd. Om je helemaal warm te maken: isolatie plaats je gemakkelijk zelf.
 
Kriebelt het om zelf ook te bouwen aan je droomwoning? Alles begint met het vinden van een lap bouwgrond. Bekijk ons aanbod via deze link.
 
Heb je andere besparingstips? Deel ze zeker met ons en andere bouwers!
 
Tekst: Evelien Verhauwert
 

Terug naar het nieuwsoverzicht