5 creatieve ideeën voor de zolder

Heel wat Belgische huizen beschikken over een leuke zolderruimte. Laat deze ruimte in elk geval niet verkommeren, dat is zonde. Wil je je zolder niet gebruiken als berghok maar hier wat creatiefs mee doen, dan vind je hier alvast de nodige inspiratie…

1. Hobby- of speelkamer

Een man cave, maar dan op zolder, een fitnessruimte of een leuke speelkamer voor de kinderen. Werkelijk alles is mogelijk op zolder. Je kan er wat rommel laten slingeren, zonder dat het stoort.

2. Bureau/werkruimte

Freelancer of iemand die vaak de luxe heeft van van thuis uit te werken? Je zolder tover je in een mum van tijd om tot werkruimte. Zorg wel voor voldoende natuurlijke lichtinval. Een dakraam of dakkapel zijn een must om enkele uren comfortabel aan één stuk te kunnen werken. Zorg ook dat het dak vakkundig geïsoleerd is, anders wordt geconcentreerd werken een heuse opgave

3. Badkamer op zolder

Van je zolder een heuse relaxruimte maken is zeker mogelijk. Hou wel rekening met een heel aantal leidingen die je dient te voorzien. Stroom en water moeten immers ergens van komen. Kijk ook uit met de stahoogte, zorg voor voloende vrije ruimte en benut lage ruimtes optimaal. Hou ook hier rekening met voldoende lichtinval.

4. Een heuse cinemazaal

Geen zin om je nog buiten te begeven om op een comfortabele manier een film te bekijken? Maak van je zolderkamer een heuse bioscoopzaal. Je zal er meer dan eens indommelen, dat garanderen we je.

5. Master bedroom

Wil je het toch klassier houden, maak van je zolder een spectaculaire slaapkamer. Met dressing en alles erop en eraan.

door Kevin Stickens


Terug naar het nieuwsoverzicht