Ramen wassen zonder strepen

Als de zon door de wolken komt piepen, vallen vuile ramen nog meer op. Wil je zelf aan de slag, dan geven we je alvast een heel aantal tips mee om je ramen schoon te krijgen. Zonder strepen! 

 


1. Doe een scheut azijn in je water. Zeem je ramen hiermee in en je zal geen last hebben van strepen. Geen azijn in huis, glansspoelmiddel heeft hetzelfde effect.
 
2. Neem na het lappen van de ramen, de laatste waterrestjes weg met proppen krantenpapier. Ook een droge handdoek kan een alternatief zijn als je geen krantenlezer bent. 
 
3. Gebruik regenwater in plaats van kraantjeswater. Kalk zorgt immers voor strepen. 
 
En de ideale techniek om aan de slag te gaan? Ook daar kunnen we je wel wat advies bij geven! 
 

Het materiaal

 
Een raamtrekker van goede kwaliteit, een spons en een zeem, meer heb je eigenlijk niet nodig om succes te boeken. En onthoud, oefening baart kunst. 
 

Stap 1

 
Verwijder het ergste vuil van je ramen 
Hiervoor kan je de tuinslang boven halen. Lauw sodawater kan hardnekkig vuil verwijderen en een beetje tandpasta doet wonderen bij vogeluitwerpselen. Sla deze stap zeker niet over! 
 

Stap 2

 
Aan de slag met spons en raamtrekker
 
Zorg dat de spons niet te nat is en veeg van onder naar boven. 
Daarna gebruik je de raamtrekker en de zeem om je raam droog te maken. Laat de raamtrekker met een ruk van boven naar beneden glijden. Doe dit in één ruk en stop zeker niet in het midden. Dit zorgt voor strepen en vlekken!
Merk je dat er nog strepen zijn, ga dan met krantenpapier aan de slag en dep zo de laatste waterresten op. 
 
Streepvrije ramen in een handomdraai. Moeilijker is het niet, succes! 
 
 
Tekst: Kevin Stickens
 

Terug naar het nieuwsoverzicht