De 8 nieuwste keukentrends op een rij

De keuken kreeg de voorbije jaren steeds meer een centrale plaats in huis. Koks werden echte sterren en de keuken werd het epicentrum van gezelligheid in huis. Hier zijn 8 tips & trends voor als je je keuken eens grondig onder handen wil nemen dit jaar.

1. Kookpitten op het werkblad

Nog niet wijd verspreid maar zeker een vast een trend om te volgen. Kookpitten die in het werkblad verwerkt zitten. Makkelijk schoon te maken en een zeer bijzondere uitstraling. Bovendien bepaal je zelf waar je je kookpitten plaatst.

2. Beton “light”

Denk aan het uitzicht van beton, maar dan 60% lichter. De kern bestaat uit polystryeen hardschuim. Zeer geschikt als werkblad in de keuken. Makkelijk te plaatsen en ook voor grote oppervlaktes geschikt.

3. De kraan als blikvanger

Kranen worden steeds moderner, de technologie staat niet stil. Met hun futuristische uiterlijk worden ze ook meer en meer als eyecatcher ingezet. Kranen die beginnen lopen door een lichte aanraking of zelfs beweging, alles is mogelijk. Super handig als je in de keuken aan de slag bent en geen handen vrij hebt.

4. Duurzaam verbruiken

Ook in de keuken worden zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen doorgevoerd. De tijd van verkwisting is dan ook voorbij. Apparatuur moet steeds zuiniger en zuiniger, gelukkig maar!

5. Zwevende keukenkasten

Dit hoef je uiteraard niet letterlijk te nemen, zover zijn we nog niet. De kasten steunen niet op de grond, maar lijken optisch te zweven, waardoor de ruimte groter oogt. Als je de kasten deels inbouwt win je nog aan ruimte. Kies voor een kwalitatieve leverancier. Zwevende keukens mogen dan simpel ogen, technisch zit er een complexe structuur achter. Vakwerk is hier aangewezen.

6. Ondersteuning voor de tablet

Nu stilaan het traditionele kookboek plaats moet ruimen voor de tablet, vind je dit ook in de keukens terug. Tablethouders horen tegenwoordig dan ook standaard thuis in de keuken.

7. Laat je keukenspullen zien

De tijd dat in de keuken alles in gesloten kasten werd gepropt is voorbij. Keukenspullen worden dan ook steeds mooier. Borden, pannen, kopjes, alles mag je anno 2016 laten zien en “showen”. Je investeert er immers stevig in en het is nog eens lekker makkelijk ook.

8. Industriële keukens

Grote chefs werken vaak in een industriële keuken en die lijn trekt zich uiteraard door naar onze woningen. Natuurlijke materialen worden gecombineerd om een industriële look te verkrijgen. Ook voor keukenaccessoires wordt hout, metaal, glas en aardewerk gebruikt. Apparatuur in inox sluit hier naadloos bij aan.
Tekst: Kevin Stickens

Terug naar het nieuwsoverzicht