In beeld: buiten een oude weverij, binnen een lichte gezinswoning

Benedikt en Isadora wonen met hun twee kinderen in de Tissage du Ruyen in Kluisbergen. De winkelhal van deze voormalige weverij uit het interbellum verbouwden ze tot een gezellige familiewoning, maar aan het buitenzicht werd nauwelijks geraakt…

 
De weverij uit 1920 werd in 2002 gedeeltelijk eigendom van Benedikt en Isadora. Het koppel heeft een standenbouwbedrijf en daarvoor waren ze op zoek naar een grote opslagplaats. Ze zochten in eigen regio, met als belangrijkste parameter een goed aantal vierkante meter. Toen ze de weverij voorbijreden, konden ze vanop de straat nog niet vermoeden welke oppervlakte er achter het poortgebouw lag, maar hun aandacht was in elk geval gewekt toen ze het "Te koop"-bordje zagen.
 
 
Weven werd er al jaren niet meer gedaan. De eigenaar had er nu een bedrijf in kussens, maar het pand stond al een tijdje te koop. De gemeente had ooit het vage idee opgevat om er een sport- of cultuurcomplex van te maken, maar de plannen van Benedikt en Isadora konden de eigenaar zeker ook bekoren. Bovendien konden ze er hun materiaal stockeren én er gaan wonen.
 
 
Een meevaller: de eerste vijftig meter van het terrein, gezien vanaf de straatzijde, was ingekleurd als woonuitbreidingsgebied, de rest industriegebied. In die eerste zone kon renoveren dus met een klassieke bouwaanvraag. Geen administratieve bijkomstigheden dus.

Terug naar het nieuwsoverzicht