4 ideeën voor een hippe speelkamer

Lijkt jouw huis steeds meer en meer op een kinderwinkel sinds er kinderen in rondlopen? Struikel je al eens over een rondslingerende speelgoedpop, heb je onlangs je voet bezeerd toen je blootsvoets over een speelgoedblokje stapte en staat mensen inviteren vooral voor “ai neen, nu moet ik eerst uuuuuuren lang speelgoed bergen”? Eén tip: een speelkamer!

foto: matsmatsmats.com

1. Tuut tuut: de speelvloer

Speelde je als kind ook met speelgoedauto’s op een automat? Wel, dit spel is nog steeds hip! Je kan de vloer van de speelkamer helemaal bekleden met een automat, zet er enkele racewagentjes bij en met een beetje fantasie (en oh, wat hebben ze dat!) waant je kleintje zich zo een rally piloot op het circuit van Francorchamps.
 
 

2. Netjes, opbergkisten

Opbergkisten zijn geweldig praktisch. Je bergt er het speelgoed in op dat je kids op dit moment minder aantrekkelijk vinden, om het zo over een maand of twee opnieuw tevoorschijn te halen alsof het gloednieuw is (werkt altijd!). Bovendien kan je opbergkisten zelf pimpen, wat een leuke woensdagmiddagactiviteit is: je schildert er de naam van je lieveling bv. op, en legt er een paar kleurrijke kussens en enkele knuffels op waardoor de opbergkist ook een zitbank wordt.
 
 

3. Altijd scoren: een schoolbord

Hang een schoolbord op, leg er een paar kleurrijke krijtjes bij en je kleine Picasso’s kunnen zich uitleven. Nog een voordeel van een schoolbord: zo vermijd je dat die lieve kinderhandjes op de muur gaan kliederen. Denk daarnaast ook aan leuke muurdecoratie, zoals stickers van je kindje zijn/haar favoriete tekenfilmfiguur, of schilder één muur in het lievelingskleur van je zoon/dochter.
 

4. Tot slot: de afwerking

Een paar meubels op kindermaat misstaan niet, een lessenaar met stoeltje nodigt uit tot uren knutselplezier. Plaats bv. ook een zitzak op de grond of enkele kussens, heerlijk om boekjes te lezen of ridderlijke gevechten veilig te beslechten.
 
Klaar met het inrichten van je speelkamer? Geniet voor je de kids erin loslaat van het prachtige resultaat, want zo proper zal het in deze ruimte nooit meer liggen. Veel speelplezier!
 
 
Tekst: Evelien Verhauwert
 

Terug naar het nieuwsoverzicht