4 tips om je slaapkamer winterproof te maken

Naar buiten gaan, durft tegenwoordig al eens een klappertandende ervaring zijn. Koning Winter is in het land en dan kunnen we het binnen net zo goed gezellig maken. Dit is hoe je je slaapkamer omtovert tot de meest knusse plek in huis…

1. Slaap zacht

Bombardeer je bed met een hoeveelheid aan knuffelzachte materialen: kussens, plaids, beren…  Overdrijven is toegestaan! Wie bovendien de hype voor wil zijn, houdt daarbij nu al best rekening met de kleuren van 2017: warme tinten en groen zijn trending. Als bedlinnen kies je uiteraard voor flanel. Met een donzig dekbek sta je zo aan de vooravond van geweldig zzzoete dromen. Echte ijsberen doen er trouwens goed aan een elektrisch deken in huis te halen. Let it snow!

2. Lichtpunt in het donker

Ja de dagen zijn kort en de nachten lang. Moeten we er daarom half depri bijlopen? Nope, we moeten ervan genieten. Maak van je slaapkamer een sfeervolle kamer met de juiste verlichting. Dimbare lampen in een zachte kleur en kaarsen zijn warm aanbevolen, net als verlichting met grote kappen. Ook leuk is een lichtsnoer die je bv. aan je slaapkamerraam hangt. Haal je er nog even een goed boek bij? Topmoment gegarandeerd.

3. Tip voor warme voetjes

Vanuit je bed op een koude vloer springen, is goed voor een regelrecht ochtendhumeur. De oplossing? Een schapenvelletje naast je bed. Je ziet ze praktisch in elk Scandinavisch interieur, maar ze staan ook mooi bij klassiekere stijlen. Uitproberen! Een ander tapijt kan natuurlijk ook, zolang het je een warme landing belooft.

4. Overdrijf niet met verwarmen

Tot slot, draai de verwarming in je slaapkamer niet volledig open. Een te hoge temperatuur verstoort je nachtrust en zorgt voor droge onaangename lucht. Ideaal is de slaapkamertemperatuur tussen de 16 en 21 graden.
We wensen je zalig knusse nachten toe!
Tekst: Evelien Verhauwert

Terug naar het nieuwsoverzicht