Een nieuwe keuken in 4 stappen

De keuken, het hartje van de woning… Wanneer men deze ruimte wil aanpakken, is het dus ook van groot belang om daar goed over na te denken. Maar hoe begin je nu aan jouw keukenproject?

Stap 1: Kitchen Profile – de eerste stap naar jouw keuken

Persoonlijke smaak, praktische behoeften en jouw levensstijl bepalen het ontwerp van jouw toekomstige keuken. Met de online tool ‘Kitchen Profile’ van IXINA ontdek je in 10 muisklikken welk type keuken bij jou past. De mix van lifestyle vragen (wie kookt en voor wie, …) en praktische vragen (inrichting, afmetingen, …) zorgen voor een eerste inzicht in jouw droomkeuken.

 

Stap 2: Inspiratie – ontdek jouw stijl

Het uitzicht van jouw keuken is naast het praktische natuurlijk ook zeer belangrijk. Door voldoende inspiratie op te doen, krijg je een duidelijker beeld van wat je precies mooi vindt en welke stijl er bij jou past. Pinterest is hier zeker en vast geschikt voor, maar denk zeker ook eens aan een keukencatalogus waar je in alle rust kan doorbladeren.
 

Stap 3: Het grondplan uittekenen

Een goed grondplan is essentieel wanneer jouw keukenproject concreter wordt en je overgaat naar het opvragen van offertes. Op een goed grondplan duid je niet enkel de afmetingen van de beschikbare ruimte aan, maar ook de aanduiding van de nodige nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit (en gas). Je kan hier meer informatie vinden omtrent alle nodige afmetingen.
 
Ga je graag zelf al eens aan de slag om jouw keuken in 3D uit te tekenen? Daarbij combineer je jouw persoonlijke smaak en de afmetingen van de beschikbare ruimte én krijg je al een eerste prijsindicatie. Proberen? Download gratis de online tool ‘IXINA 3D’.
 

Stap 4: Professioneel advies én offerte

Je hebt inzicht gekregen in jouw ‘keukenprofiel’, je weet hoe jouw keuken er moet uitzien én je hebt een goed grondplan van de ruimte; dan is het tijd voor de volgende stap; het echte keukenplan met offerte.
 
Laat je professioneel bijstaan met advies en tips om jouw keuken tot in detail uit te werken en dit volgens jouw budget. Er bestaan heel wat verschillende materialen (keukenkasten, werkbladen, elektrotoestellen, kastinrichting, …) waarbij de keukenspecialisten jou kunnen helpen met het kiezen van de meest geschikte materialen voor jouw keukenproject en jouw levensstijl.
 
Ga dus zeker eens langs in een IXINA winkel om jou professioneel te laten begeleiden en ontvang een vrijblijvende offerte.
 
Tip: je kan online een afspraak maken, zo ben je zeker dat de keukenspecialisten voldoende tijd kunnen vrijmaken voor jouw keukenproject (uitwerken van een keukenplan duurt snel 1,5u tot 2u)
 

Terug naar het nieuwsoverzicht