De 4 voordelen van een slimme thermostaat

19/02/2017 - Immovlan.be

Dat technologie onze huizen inpalmt, dat is al langer geweten. Het Internet of Things heeft immers heel wat leuks te bieden. Een slimme thermostaat is vaak de eerste stap en biedt al heel wat voordelen. Welke? We zetten er alvast 4 op een rijtje. 

 

Voordeel 1: Je ziet wat je verbruikt

Een slimme thermostaat monitort je energieverbruik. Handig, zeker nu de energiefactuur blijft stijgen en verstandig verbruiken je veel geld kan doen besparen. Via een aanraakscherm zie je vaak ook gelijk de kostprijs en waar de grote energieverslinders zich situeren. Op die manier ga je veel bewuster om met je energieverbruik. Verbruik je veel meer dan normaal, dan kan je zelfs meldingen krijgen. De jaarlijkse afrekening vormt geen verrassing meer, ook dat is een pluspunt! 
 

Voordeel 2: Alles in één app 

Een slimme thermostaat bedien je gewoon via een app op je smartphone of tablet. Handig! De verwarming vergeten af te zetten: geen probleem. Wat vroeger dan voorzien onder weg naar huis? Zet de verwarming alvast op vanop afstand. 
 

Voordeel 3: Veel levenscomfort 

Vanuit je bed koffie zetten, de oven aanzetten vanop je werk of misschien al een toast roosteren? Tegenwoordig kan het met slimme apps allemaal. Slimme stekkers zijn vaak het enige extra hulpmiddel wat je nodig hebt. Toestellen die hieraan gekoppeld zijn kan je ook bedienen vanuit je slimme thermostaat en de app. Zo kan je toestellen aan- of uitzetten vanop afstand. Al snel zal je niet meer zonder kunnen! 
 

Voordeel 4: Slim verlichten 

Lichtfabrikanten spelen uiteraard ook in op de “slimme” trend. Verschillende lichtfabrikanten komen met apps waarmee je je lichten vanop afstand kan bedienen. Ook je lichten dimmen of van kleur veranderen kan met één druk op de app. 
 
Het installeren van een slimme thermostaat is eenvoudig en je hebt het toestel dan ook snel aan de praat. Gezien de concurrentie dalen de prijzen en qua design heb je er echte pareltjes tussen zitten. Weinig redenen dus om het niet te overwegen. 
 
Uiteraard moet je om het maximale uit je slimme thermostaat te halen wel over een smartphone of tablet beschikken en niet op alle cv-ketels kan de thermostaat aangesloten worden. Informeer je dus even op voorhand! 
 

Tekst: Kevin Stickens


Terug naar het nieuwsoverzicht