De 7 voordelen van spuitkurk als gevelbekleding

Spuitkurk als gevelbekleding is een relatief nieuwe renovatietechniek in België. Binnenshuis werd er al wel langer met kurk aan de slag gegaan, maar ook als gevelbekleding heeft spuitkurk heel wat troeven. Wij geven je er alvast 7!

www.coolsverf.be

Wat is spuitkurk? 

Kort samengevat is spuitkurk niets meer dan natuurlijke kurk, maar dan in spuitvorm. Het gaat om een decoratieve beschermlaag voor je gevel. De samenstelling bestaat uit: natuurlijke kurkkorrels, acrylaatharsen op waterbasis, vegetale oliën en pigmenten. Spuitkurk hecht zich heel eenvoudig vast aan alle materiaal en is dus heel breed inzetbaar en het oogt nog eens mooi ook! 
 

De 7 voordelen van spuitkurk

Spuitkurk als gevelbekleding heeft heel wat voordelen te bieden. We zetten er hieronder alvast 7 op een rijtje: 
 
  1. Isolerend: Kurk heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Ideaal in winter en zomer en geloof ons, je merkt het op je energiefactuur. 
  2. Waterdicht: Kurk is van nature uit waterafstotend, zo kunnen er alvast geen vochtproblemen voorkomen. 
  3. Natuurlijk: Met kurk handel je ook ecologisch verantwoord. Het gaat hier immers om een 100% natuurlijk product. 
  4. Elastisch: Door de hoge elasticiteit is kurk in staat mee te bewegen met de ondergrond, zo krijg je veel minder snel barsten. 
  5. Brandwerend: De brandwerende functie zorgt ervoor dat spuitkurk een veilige oplossing is. 
  6. Ademend: Aangezien kurk bestaat uit ademend materiaal, is het de ideale oplossing voor elke gevel. 
  7. Mooi: Uiteraard gaat het hier om een subjectief gegeven, maar door de veelzijdigheid van kurk kan je er alle kanten mee uit. 

Maar spuitkurk heeft nog heel wat meer te bieden. Zo krijgen koudebruggen geen kans, kan kurk ook in vochtige ruimtes gebruikt worden en is het product verkrijgbaar in een waaier aan kleuren. Zo geef je in een mum van tijd jouw gevel een hele nieuwe uitstraling, want zelfs een kleur volledig op maat is mogelijk. Al deze voordelen bij elkaar opgeteld maken spuitkurk zeker het overwegen waard en verklaren ook de stijgende populariteit. 

 

Spuitkurk: De lieveling van aannemers

In een zeer korte periode heeft spuitkurk zich ontpopt tot één van de favoriete materialen van de aannemers. Het product kan door middel van een spuitmachine vlot worden aangebracht en hecht zich makkelijk aan alle materialen. Spuitkurk kan ook relatief snel worden aangebracht en je spaart er in vergelijking met de meer traditionele gevelsystemen heel wat manuren mee uit. In principe is spuitkurk ook volledig onderhoudsvrij. Moest er toch sprake zijn van opspattend vuil, dan kan je dit er met een tuinslang afspuiten. 
 
Zoals je merkt, kan je heel wat kanten uit met spuitkurk en vormt het een volwaardig alternatief voor meer traditionele renovatietechnieken. Zeker het bekijken waard!
 

door Kevin Stickens

 

Terug naar het nieuwsoverzicht