4 tips om te besparen op een dressing op maat

Overweeg je een dressing of inloopkast? Goed idee! Maar wat kost dat nu eigenlijk zo een dressing op maat en hoe kan je de prijs ervan maximaal drukken? Hier zijn 4 handige tips…

1. Onderverdelingen kosten geld

Uiteraard speelt het formaat van je dressing een belangrijke rol, maar ook de indeling kan een serieus prijsverschil met zich meebrengen. Hoe meer hout en hoe meer vakjes, hoe hoger de kostprijs. Door voor brede onderverdelingen te kiezen en meer hanggedeeltes druk je de kosten. Wil je toch lades? Hou er rekening mee dat 1 brede lade minder kost dan 2 kleinere. Zit je met een hoek? Vaak is het goedkoper om met aparte kasten te werken.

2. Een gesloten dressing is duurder

Voor een open dressing mag je rekenen op 600 à 800 euro per lopende meter. Daarvoor heb je een evenwichtige verdeling tussen hang- en leggedeeltes. Wil je een afgesloten dressing dan schiet de prijs de hoogte in, deuren kosten geld.

3. Materiaal en afwerking bepalen mee de prijs

Wil je een dressing met een speciale afwerking, dan spreekt het voor zich dat dit de dressing duurder maakt. Aluminiumgrepen, spiegels, melkglas en nog heel wat andere zaken hebben een invloed op de prijs.

Standaard bestaan de meeste dressings overigens uit spaanderplaat. Hoe hoger de dichtheid daarvan, hoe beter de kwaliteit.

4. Wees zuinig met accessoires

Wil je een dressing met alles erop en eraan dan kan je nog heel wat accessoires aan je dressing toevoegen. Denk daarbij aan extra uitschuifbare legvakken, schoenenrekken, dassenhouders en/of LED-verlichting. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos maar ze zorgen ook voor een serieuze meerkost.

Nog enkele tips!

  • Schuifdeuren zorgen voor heel wat winst qua ruimte. De kasten kunnen ook open blijven staan zonder storend over te komen.
  • Spiegels zorgen er niet alleen voor dat je je outfit beter kan bekijken, ze weerkaatsen ook licht en zorgen zo voor meer licht in de kamer.
  • Wil je de kosten toch beperken dan kan je natuurlijk ook nog altijd opteren voor een standaard kast uit de doe-het-zelf-zaak. Let wel, de mogelijkheden bij deze kasten zijn vaak beperkt.

door Kevin Stickens


Terug naar het nieuwsoverzicht