Terug naar school: 4 tips om het leven makkelijker te maken

De eerste schooldag. Voor sommige kinderen en ouders een plezier en voor andere pure horror. Er is echter geen ontkomen aan, de schoolbel loopt onverbiddelijk af. Speciaal om deze eerste dagen wat draaglijker te maken, gingen we op zoek naar een aantal leuke tips die je net een tikkeltje makkelijker op weg zetten. Back to school hoeft geen lijdensweg te zijn!

Fluks hun bed uit

Een fijne wekker is een onmisbaar item om tijdig uit bed te springen. Je wil – zeker die eerste dagen – toch niet dat je schaapjes te laat komen. Mag het wat bijzonders zijn? Met deze Secret Agent-wekker schieten ze letterlijk en figuurlijk uit bed. Wedden dat opstaan net dat tikkeltje makkelijker gaat!

Weg met die slingerende rugzakken

Kinderen die thuiskomen en hun rugzakken in je woonkamer droppen? Makkelijk te voorkomen! Voorzie een specifieke kast voor alle rugzakken en eventueel bijkomend materiaal dat nog mee naar school moet zoals bijvoorbeeld sporttassen of tekenmateriaal. Zo blijft je woonkamer netjes op orde.

Eerste hulp bij huiswerk

Huiswerk is niet altijd fijn om maken, maar het hoort er nu eenmaal bij. Om je kids geen tijd te laten verliezen, kun je een eerste hulp bij huiswerk kit voorzien. Pennen, papier, post its en kladpapier in een leuke doos. Wedden dat ze er net wat sneller aan beginnen?

Kleren voor de hele week

Staan je kinderen vaak te treuzelen voor de kleerkast en weet jij, noch zij wat ze moeten aantrekken? Maak in het weekend al de keuze en leg de kleren al overzichtelijk klaar voor de hele week. Zo heb je ‘s ochtends heel wat minder stress en veel meer tijd. Je gaat dubbel zo hard genieten van het ontbijt. Controleer wel even het weer op voorhand!
Nog andere tips? Deel ze gerust!

Terug naar het nieuwsoverzicht