6 tips voor een geslaagde housewarming

Hoera, de verhuisdozen zijn uitgepakt en je nieuwe woonst begint gezelligheid uit te stralen. Hoog tijd voor de housewarming. Dit is hoe je er één organiseert!

1. Thema of niet

Het kan best leuk zijn om met een thema te werken. Woon je bijvoorbeeld in een loft? Ga voor thema lounge en stem je muziek, versiering en food erop af. Denk aan vrolijke Ibiza beats, leuke neon lampen, strakke bloemen, …

2. Nodig de gasten uit

Ga old fashioned voor een papieren uitnodiging die je per post verstuurt, zend een mail of maak een Facebook event aan om je gasten uit te nodigen. Handig is om op de uitnodiging een cadeautip te vermelden. Zo vermijd je dat zowat elke genodigde met een verse ruiker bloemen afkomt waar je na een 10-tal boeketten helaas geen ruimte meer voor hebt. Vraag ook zeker een bevestiging van de komst, zo kan je de hapjes en drankjes op de gasten afstemmen.

3. Maak de ruimte klaar

En dan hebben we het nog niet over eten of drinken … Zorg ervoor dat je gasten geen schade toebrengen aan je nieuwe woning. Je wilt het echt niet dat een glas rode wijn in de drukte voluit op je nagelnieuwe parketvloer belandt. Je kan de plastic folie die je tijdens het schilderen op de vloer legde, opnieuw gebruiken. Of nóg beter, ga voor een tuinfeest. Zowel in de zomer als winter een prima keuze! Richt je feestruimte in met statafels, voorzie ook een plaats om cadeautjes te verzamelen en vrolijk de boel op met versiering.

4. Denk aan de kindjes

Blije kindjes, blije mama’s en papa’s. Zorg dus voor entertainment voor de kleinsten: speelgoed, een springkasteel, ballenbad, …

5. Geef je gasten wat verantwoordelijkheid

Niets zo vervelend als tijdens je eigen feestje de hele tijd de voeten van onder je lijf te moeten lopen. Want nonkel Karel wil een glas rode wijn, tante Myriam zou een servet kunnen gebruiken, … Stal eten en drinken netjes uit en laat je gasten zichzelf bedienen. Als je nu nog 1 iemand kan inschakelen om af en toe wat af te ruimen, hou jij tijd over om gezellig met je gasten te keuvelen.

6. Geef een rondleiding

Je gasten zijn natuurlijk razend benieuwd om je nieuwe woning volledig te zien. En jij bent vast ook wel stiekem trots op je stek. Bovendien geeft het ook nog wat babbelvoer onder de gasten onderling.

Veel plezier!

Tekst: Evelien Verhauwert


Terug naar het nieuwsoverzicht