5 redenen om je garagepoort te vervangen

Een garagepoort is dikwijls zuiver functioneel, maar vaak sta je er niet bij stil, toch? Toch zijn er een aantal redenen waarom het nuttig of nodig kan zijn om je garagepoort te vervangen. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje.

1. Minder energiekosten

Wist je dat een goed geïsoleerde garagepoort een stevige invloed heeft op je energierekening? Hoe beter geïsoleerd, hoe minder warmte dat er ontsnapt. Tegenwoordig zijn er zelfs hoog- op superisolerende poorten. Dankzij deze panelen kan je je garageruimte ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een hobbyruimte of speelkamer. Weet trouwens dat Europa momenteel de wetgeving rond isoleren onder de loep neemt. Zo komen er tegen 2020 waarschijnlijk strengere normen voor garagepoorten, waarom wachten?

2. Minder onderhoud

Het spreekt voor zich dat een nieuwe garagepoort minder onderhoud vergt. Zeker als je nog met een houten garagepoort zit, kunnen de kosten oplopen. Een nieuwe, onderhoudsvriendelijke poort kan dit euvel verhelpen. Een garagepoort die je gewoon kan afwassen blijkt vaak een stuk handiger.

3. Besparing bij nieuwbouw

Ben je momenteel aan het bouwen, zorg dan gelijk voor de meest efficiënte oplossing voor je garagepoort. Vergeet sassen en andere kunstmatige en vaak dure ingrepen en ga voor een superisolerende poort. Koudebruggen worden op deze manier vermeden omdat er geen contact is tussen het binnenste en buitenste deel van de poort.

4. Bijkomende veiligheid

Oude poorten zijn vaak een geschenk voor inbrekers. Met een nieuwe poort maak je het hen alvast een heel stuk moeilijker. Kies voor stevige panelen, zorg voor een goed beslag en ook de blokkering door de motor kan een handje helpen. Automatische poorten zijn sowieso een stuk veiliger.

5. De stijl

Soms past een oude garagepoort gewoonweg ook niet meer bij de stijl van je woning. Tegenwoordig heb je een waaier aan materialen en kleuren om uit te kiezen, dus je kan je garagepoort perfect afstemmen op de rest van je woning.

Door Kevin Stickens


Terug naar het nieuwsoverzicht