De toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar wordt aangepast!

8/06/2023

De Ministerraad heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat tot doel heeft om de toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar in België te moderniseren.

De Ministerraad heeft een wetsontwerp goedgekeurd om de toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar te moderniseren en de werking van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) op verschillende punten te wijzigen. Dat kondigde Minister van Middenstand David Clarinval aan.

Versoepeling van de uitoefeningsvoorwaarden en de erkenning van de ervaring

In eerste instantie is het doel van het wetsontwerp om de voorwaarden waaronder een rechtspersoon als makelaar kan werken flexibeler en duidelijker te maken. Het erkent ook het belang van relevante beroepservaring door de toegang tot het beroep op deze basis mogelijk te maken.

Verhoging van de doeltreffendheid van sancties

Het nieuwe wetsvoorstel voorziet er ook in dat een persoon die een sanctie opgelegd krijgt, het beroep niet mag uitoefenen tijdens de duur van de sanctie. Deze maatregel is ingevoerd om ervoor te zorgen dat sancties doeltreffend zijn.

Reglementering van het beroep van architect als vastgoedmakelaar

Daarnaast is er ook een wetsvoorstel goedgekeurd over de toegang tot het beroep door architecten. Het doel van dit wetsvoorstel is om een wettelijke basis te bieden voor de verplichting voor alle architecten die werkzaam zijn als vastgoedmakelaar om een kwalitatieve administratie te hebben.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼