‘Voor en na’ project in Italië: ontmoeting tussen geschiedenis en moderniteit

1/06/2023

Dit is een spectaculair project zoals wij het graag zien, namelijk één dat nieuw leven geeft en een nieuwe ziel blaast in een oud gebouw.

De renovatie van dit charmante groene gebouw gelegen aan de rand van Bassano del Grappa begon met een zorgvuldige studie van het leven van het huis door Studio Bassot Architects. Het gebouw wordt gekenmerkt door een dominant thema, namelijk de rivierstenen waaruit de muren bestaan en die zorgvuldig zijn gereinigd van elk pleisterwerk. Natuurlijk licht lijkt ook de chromatische verfijning van de stenen te versterken. De materialen, allemaal traditioneel zoals steen, kalkhoudend gips met natuurlijke gekleurde oxiden en hout, worden op een nieuwe en eigentijdse manier gebruikt en getoond.

De salon, ooit een vochtige en schaduwrijke ruimte, is omgetoverd tot een levendige en gastvrije omgeving. De stenen muurachtergrond is verlicht door inbouwarmaturen, die een dramatische sfeer bieden en het verouderde karakter van de structuur prachtig benadrukken. De pleister op kalkbasis blaast nu leven in de ruimte, waardoor die een fris, warm en uitnodigend gevoel krijgt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼