De Zwitserse residentie van rocklegende Tina Turner: een pareltje!

25/05/2023

Tina Turner, de koningin van de rock’n’roll, overleed op woensdag 24 mei 2023. Sindsdien is het een komen en gaan van fans aan haar schitterende huis in Zwitserland.

Tina Turner, de legendarische koningin van de rock’n’roll, laat een monumentaal erfgoed achter dat verschillende generaties beroerde en de muzikale grenzen oversteeg. Haar tegelijkertijd krachtige en sensuele stem symboliseerde een storm van emoties die decennialang onvergetelijke successen voortbracht die in de harten en oren van fans gegrift staan. Ook al is Tina Turner niet meer, haar geest en muziek leven ongetwijfeld voor eeuwige verder, en zullen een inspiratiebron blijven voor toekomstige generaties.

Al decennialang in Zwitserland

Fans leggen bloemen en kaarsen neer voor haar huis in het Zwitserse Zürich. De koningin van de rock’n’roll verhuisde al in 1995 van de Verenigde Staten naar Zwitserland om er de anonimiteit op te zoeken, samen met de 67-jarige Duitser Erwin Bach.

Een modelburger

Tina Turner en Erwin Bach huurden gedurende lange tijd het kasteel ‘Algonquin’ in Küsnacht, bij Zürich, omwille van de beperkingen op de aankoop van vastgoed door buitenlanders in Zwitserland. De zangeres paste zich aan het Zwitserse systeem aan, leerde Duits en maakte zich ook de Zwitserse cultuur eigen om te slagen voor de naturalisatietests. Haar inspanningen werden alom geprezen door de lokale pers, die haar beschreef als een "modelburger", onder andere omwille van haar verschillende acties in de lokale gemeenschap.

Een pareltje van 76 miljoen dollar

In 2013, drie maanden na haar huwelijk met Bach en het behalen van de Zwitserse nationaliteit, deed ze afstand van haar Amerikaanse nationaliteit. Negen jaar later, in 2021, kochten Tina Turner en haar partner een nieuwe woning in Staefa, aan de noordelijke oever van het Meer van Zürich. Dit pareltje kostte hen 76 miljoen dollar, is 22.300 m² groot en beschikt onder andere over een zwembad en een privéterrein aan het meer.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼