Een strijkijzer dat een fortuin kost: Flatiron in New York verandert (eindelijk) van eigenaar

26/05/2023

Het Flatiron, de ster van de skyline van Manhattan, is net verkocht via een veiling. Een zaak van 161 miljoen dollar!

David Becker

Het Flatiron, het emblematische gebouw in New York, heeft eindelijk een nieuwe eigenaar gevonden voor het bescheiden bedrag van 161 miljoen dollar. De koper? Jeff Gural, ervaren vastgoedpromotor die het pand al goed kent.

De veiling vond plaats in het zuiden van Manhatten, onder het wakende oog van een dertigtal personen. Zeven kopers hadden zich geregistreerd, een bewijs van de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze wolkenkrabber van 22 verdiepingen, die in 1902 gebouwd werd. Door de vorm van een strijkijzer (vandaar de naam) is het Flatiron Building gemakkelijk herkenbaar. Het staat symbool voor de unieke kruising tussen Fifth Avenue en Broadway.

Ter info, onze vriend Gural vertegenwoordigt al 75% van de eigenaars van het gebouw! Afgelopen maart had het Flatiron een koper gevonden voor 190 miljoen dollar, maar de oorspronkelijke koper, Jacob Garlick, heeft de termijn voor de betaling van het voorschot van 19 miljoen laten verstrijken. Gural, die een bod van 189,5 miljoen had gedaan, had zijn slag kunnen slaan, maar wilde toch genieten van het spektakel van een veiling.

Sinds 2019 staat het “strijkijzer” leeg, doordat de vijf eigenaars het niet eens werden over de renovatie en het gebruik van het gebouw. Met deze gedwongen verkoop hopen we dat het gebouw eindelijk zijn glorie van weleer én huurders kan vinden…

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼