Ophef rond de belasting op tweede verblijven in Knokke!

25/05/2023

Piet de Groote, burgemeester van Knokke-Heist, verdedigt de controversiële tweedeverblijfstaks, ondanks het negatieve vonnis van het hof van beroep van Gent.

Knokke
Maxime Renard

Volgens het hof van beroep van Gent is de tweedeverblijfstaks illegaal, want discriminatoir. Inwoners met een hoofdverblijf in de gemeente betalen namelijk geen bijkomende belastingen. Toch beweert Piet de Groote over solide argumenten te beschikken om de belasting te behouden: “Als we die schrappen, zullen er grote gevolgen zijn. Eigenaars van tweede verblijven zullen moeten rekenen op minder politie, minder veiligheid, minder properheid en minder activiteiten. De waarde van hun tweede verblijf zal daardoor dalen.”

Geen nieuwe belasting

Volgens de burgemeester is de introductie van een nieuwe personenbelasting geen oplossing. Volgens hem is dat slechts het resultaat van de druk van eigenaars van tweede verblijven. De Groote moedigt aan om na te denken over de richting die uitgegaan moet worden met de belastingen.

En nu?

De toekomst blijft onzeker. De advocaten van de gemeente zullen de beslissing bestuderen voor een eventueel beroep in cassatie.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼