Lynnewood Hall: op ontdekking in dit weelderige, verlaten herenhuis gelinkt aan de Titanic

28/05/2023

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Lynnewood Hall, een verlaten herenhuis met 110 kamers, gelinkt aan het beroemde schip Titanic.

Een herenhuis gebouw door een bekende industrieel

In 1897 liet Peter A. B. Widener, een beroemde industrieel, Lynnewood Hall, een weelderig herenhuis met 110 kamers, bouwen. Het herenhuis moest worden overgedragen aan zijn oudste zoon en kleinzoon, maar zij stierven tijdens de ondergang van de Titanic.

Progressief vervallen en verlaten

Doorheen de decennia werd Lynnewood Hall buiten de familie verkocht en verloor het beetje bij beetje zijn pracht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als oefenterrein voor militaire honden, waarna het deels werd verkocht. Sinds 1952 staat het herenhuis zo goed als leeg en is het in verval, maar volgens geruchten zou een renovatie op til zijn.

Deze kiekjes tonen de extravagante ruimtes in het majestueuze interieur van Lynnewood Hall en bieden een blik op de vergane glorie.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼