Koopjeshoek: de NMBS heeft zich van bijna 60 stations ontdaan op 10 jaar tijd!

22/03/2023

De NMBS is een van de grootste eigenaren van België. Een eigenaar die regelmatig afstand doet van zijn panden. Dat bewijzen de 60 stations die de afgelopen 10 jaar verkocht werden.

Nakaharu Line

De NMBS sluit regelmatig loketten, waardoor sommige lokalen niet meer gebruikt worden en uiteindelijk verkocht worden. Zo heeft de NMBS het afgelopen decennium 59 stations verkocht, waarvan 15 in het afgelopen jaar, schrijft La Dernière Heure.

De NMBS verkoopt verschillende gebouwen dei het niet meer gebruikt voor publieke diensten (…) Het doel is om aan die gebouwen een tweede leven te geven en ze te herwaarderen”, vertelt Marianne Hiernaux, woordvoerster van de spoorwegmaatschappij.

Er wordt systematisch contact genomen met de lokale autoriteiten om reconversies te bedenken die kunnen beantwoorden aan de lokale noden. De rode draad in onze beslissingen is dat het station en de omgeving zoveel mogelijk moeten dienen als leefruimte. Een station mag inderdaad geen plek zijn die losgekoppeld is van de realiteit, maar moet geïntegreerd worden in zijn omgeving”, gaat ze verder.

De afgelopen tien jaar heeft de NMBS zo dus 59 stations verkocht, waarvan 15 het afgelopen jaar: Ukkel, Graide, Quaregnon, Tilleur, Sclaigneaux, Lebbeke, Heist, Franière, Esneux, Floreffe, Blaton, Poix-Saint-Hubert, Balen, Pieton en, tot slot, Beervelde. Twee zijn nog te koop (Hamoir voor 138.000 euro en Jemeppe-sur-Sambre voor 159.000 euro) en 10 zullen in 2023 te koop gezet worden: Bornem, Erquelinnes, Florenville, Manage, Melreux-Hotton, Moustier, Poulseur, Quiévrain, Temse en Willebroek.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼