Verdringt streaming de traditionele tv?

26/03/2023

Een première in de geschiedenis van het kleine scherm: voor het eerste zal streaming de traditionele tv voorbijsteken in de Verenigde Staten.

Mahrous Houses

Het is geen verrassing: mensen bekijken steeds meer video’s, zoals films, series of gratis content, op hun kleine en grote schermen, en dat zowel op een geconnecteerde tv als op een smartphone, tablet of computer.

Volgens een studie van Insider Intelligence zal de tijd die Amerikaanse volwassenen gemiddeld doorbrengen met kijken naar digitale video’s in 2023 3 uur en 11 minuten bedragen, terwijl tv (kabel, satelliet, dvd, …) 3 uur zal verliezen. En dat gaat dan enkel over volwassenen!

Die trend zal ongetwijfeld nog sterker worden, gezien de uitgesproken voorkeur van adolescenten voor online video’s. Streamingdiensten, die steeds meer sportwedstrijden uitzenden, zijn de belangrijkste verantwoordelijken voor deze overgang. YouTube en Netflix staan op kop, met elk gemiddeld 33 minuten aandacht van Amerikaanse volwassenen per dag, gevolgd door Hulu (24 minuten), Amazon (11 minuten) en Disney+ (8 minuten).

Apps doen niet onder

De app TikTok, dat tijdens de pandemie een explosieve groei kende buiten het oorspronkelijke doelpubliek (adolescenten), vreet ook marktaandeel weg, zowel van tv als van streamingdiensten en andere sociale netwerken. “Als we enkel volwassen gebruikers van sociale netwerken en YouTube bekijken, heeft TikTok al elk platform voorbijgestoken op vlak van gespendeerde tijd”, zegt diezelfde studie. In totaal zal de gemiddelde tijd die Amerikaanse volwassenen dit jaar spenderen aan video’s op social media stijgen tot meer dan 45 minuten per dag (of een stijging van +9,3%)!

Door het belang van video’s op social media probeert Elon Musk, de baas van Twitter, de publicatie van clips, onder andere door youtubers, te promoten. Inspanningen die niet veel nut zullen hebben als Musk het dalende aantal gebruikers op het social media-platform niet kan oppeppen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼