Blijft vastgoed populair, ondanks de crisis? Wat met jongeren?

25/03/2023

Is vastgoed in deze tijden van energiecrisis en stijgende materiaalprijzen nog populair? Hoe zit het bij de jongeren?

Ondanks de turbulente vastgoedmarkt blijft vastgoed populair in België. Dat staat te lezen in een studie van de bank CBC. 64% van de Belgen zijn eigenaar, 24% hebben de intentie om eigenaar te worden en 12% heeft niet de intentie. Die trend is stabiel ten opzichte van 2022, zegt de bank.

Bij jongeren (18 tot 24 jaar) heeft toegang tot vastgoed echter aan belang verloren. 46% vindt dat dat geen prioriteit meer is door de energiecrisis.

Spanningen om toegang te krijgen tot vastgoed in België

Cédric Matte constateert dat Belgen een ongeziene spanning tegenkomen als ze toegang zoeken tot vastgoed: “De inflatie, de stijging van de kosten van primaire materialen en de energiecrisis hebben een impact op hun koopkracht en dat is ook te zien in vastgoed en de mogelijkheden om hun project te financieren.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼