Laadpaal: geniet nu van een belastingvermindering!

16/03/2023

Het marktaandeel van de elektrische auto blijft stijgen in België! En dat aandeel zal ook blijven stijgen, aangezien Europa beslist heeft om de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor te verbieden tegen 2035.

Om het gebruikscomfort van een elektrische auto te vergroten, is thuisladen de beste oplossing. Hoewel opladen aan een gewoon stopcontact in theorie mogelijk is, blijft dat een oplossing die je beter vermijdt, en dat zowel om veiligheidsredenen (oververhittingsgevaar) als omwille van het comfort (een beperkter laadvermogen) en qua facturatie, als je beschikt over een elektrische bedrijfswagen.

Met de plaatsing van een laadpaal kan je als particulier ook genieten van een korting op je belastingen die oploopt tot 30% van het geïnvesteerde bedrag, en dat tot en met 31 augustus 2024, met een plafond van 1.500 per nieuwe laadpaal. Daardoor kan je ongeveer een derde van je investering recupereren. Maar dan moet je je wel haasten, want het percentage daalt vanaf volgend jaar: 15% voor de installaties in 2024.

Wil je een laadpaal plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in en onze partner Jaimy contacteert je!

* Verplichte velden