Het is duidelijk waarom deze liften werden afgevoerd!

5/02/2023

Als we ze zien werken, begrijpen we waarom deze ‘paternoster’- liften vijftig jaar geleden geleidelijk werden afgevoerd. Er zijn er echter nog steeds een paar in werking, voornamelijk op het oude continent.

Een paternosterlift is een soort personenlift die bestaat uit een keten van open compartimenten die op en neer gaan zonder te stoppen. Passagiers kunnen op elke verdieping de lift in- of uitstappen. In de jaren 1970 werden deze liften om voor de hand liggende veiligheidsredenen afgevoerd, maar er zijn er nog steeds een paar in gebruik, voornamelijk in Europa.

De meeste van de resterende paternosterliften bevinden zich in Europa, met 230 in Duitsland en 68 in Tsjechië. Buiten Europa zijn er slechts drie bekend: één in Maleisië, één in Sri Lanka en één in Peru.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼